Friday, 20 May, 2022
Home >>> Apple >>> 10 najboljih Apple patenata te što da očekujemo u novim verzijama hardwarea
apple_smart_bike

10 najboljih Apple patenata te što da očekujemo u novim verzijama hardwarea

Skoro svaki dan, Apple prijavljuje po jedan ili dva nova patenta. U 2010 taj broj se povećao za 94% naspram 2009. U 2010 Apple je prijavio 563 patenta i postao 46 kompanija u svijetu prema broju patenata. Razlika između Apple-a i onih 45 kompanija ispred njega je to da se 35% Apple-ovih patenata pojavi na tržištu u roku od 3-5 godina što je jako visok broj naspram 1-3% kod drugih proizvođača.

Jack Purcher koji je ekspert za Apple patente ima odličnu stranicu na kojoj piše o svakom patentu koji Apple prijavi Američkom patent servisu. Mi smo izabrali desetak najboljih za čitaoce Omizio.com stranice.

2010 Patenti:

10. Zaslon kao Skener

Apple radi na novim Optical In-LCD Sensing Panels zaslonima koji će moći skenirati bar kodove, OCR and QR kodove a najvažnije je da će moći biti korišten kako personalni skener za bilo što, u slučaju da trebate skenirati račun, knjigu, vizitku ili bilo što drugo.

09. Hovering Zaslon

U 2007 Apple nam je pokazao što znači touch screen zaslon. U 2010 Apple je odlučio da ga načini još boljim. Novi zasloni bi ne samo trebali da osjete dodir, nego i da znaju koliko jako pritiskate na zaslon pa čak i da osjete prije nego ga dotaknete. Zamislite samo kako bi se ovo odlično moglo iskoristiti za igranje igara? Ili pak za pokretanje procesa otvaranja aplikacija prije nego ste i dotakli zaslon!

08. Motion Tipkovnica

Apple se već dulje vrijeme igra sa motion tehnologijom i različitim vrstama gesti kao one koje izlaze sa novim iOS 4.3. U ovom patentu Apple razmišlja o potpunoj eliminaciji tipki, trackpad-a ili bilo kakvog dodira tipkovnice. Sve će biti urađeno pokretima ruku ili različitim gestama, slično Microsoft Kinect-u.

07. Smart iBike

Appleov Smart Bike koncept sliči Nike+ aplikaciji za trkače, samo se u Apple-ovom slučaju radi o biciklistima. Osim mjerenja raznoraznih statistika kao što su otkucaji srca, brojanje kalorija itd, također se može koristiti za grupnu komunikaciju među više biciklista u grupi.

06. Solar Powered iPhone

Solarno punjenje iPhone bi bila izvrsna ideja. Kada vam nestane baterije, sve što trebate jest svratiti na kavicu i ostaviti iPhone na stolu dok vi uživate na suncu.

05. Mac Book sa ugrađenim projektorom

Zar ne bi bilo odlično kada bismo se mogli prebaciti sa 27 inčnih zaslona na površinu od 64 inča ili više? Možda pogledati film na kućnom kinu. Ovu opciju što prije treba ugraditi i u iPhone.

04. Kamera Zoom

iPhone fotografija postaje sve poznatija, naročito nakon što je predstavljena HDR funkcija,  a neki je čak smatraju jednim vidom umjetnosti. Jedini problem? Digitalni Zoom. U ovom patentu Apple prikazuje kako bi se mogla dodati magnetizirana zoom leća na iPhone kako bi mogli uslikati još bolje fotografije.

03. Touch Screen Mac

Sve postaje touch screen, zasto ne i Mac. Mislim da bi korisnici trebali imati ovu opciju naročito sada kada novi Mac OS Lion treba da izađe uključujući upravljanje pomoću različitih pokreta i sve ide “Back to Mac”.

02. Dijeljenje Aplikacija

Zar ne bi bilo odlično kada bismo mogli podijeliti svoju omiljenu aplikaciju sa prijateljem bez ponovnog downloada sa App Store-a preko BlueTooth-a ili WiFi-a?  Ovo bi također bila odlična opcija za distribuciju lite ili beta aplikacija.

01. iKey – iKljuč

Osobno mislim da je ovo najbolja ideja. Korištenje iPhone-a za otključavanje kuće ili auta. Ako imate više od tri ključa na privjesku, onda znate da otključavanje kuće može biti noćna mora.

Ovdje možete naći top 10 patenta za 2010 prema Patently Apple stranici.

Sviđa vam se post? Podijelite ga sa prijateljima preko Facebooka ili Twittera i pomozite nam da nas i drugi nađu.