Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Apple >>> Apple i Volkswagen uskoro će tržištu nuditi iBeetle
VW-iBeetle1

Apple i Volkswagen uskoro će tržištu nuditi iBeetle

Ukoliko se poput Omizia i mene ubrajate u auto freakove sigurno vam nije promaklo da je ovih dana svoja vrata otvorio sajam Auto Shanghai 2013. Najmnogoljudnija zemlja na svijetu je tržište koje ne smije ignorirati niti jedan veliki svjetski proizvođač automobila te u posljednjim godinama uživa i u svjetskim premijerama značajnih modela, pored toga što je pozornica za kopije europskih, američkih i azijskih fabrikata.

apple-x-volkswagen-ibeetle-3

Svjetsku premijeru ove godine u Šangaju imao je novi Ford Mondeo, prelijepi Maserati Ghibli a svoje koncepte urbanih terenaca ne tako daleke budućnosti predstavili su VW, Mercedes i BMW. U moru ispoliranog lima, svoj put do očiju javnosti našao je i prvi proizvod suradnje Volkswagena i Applea – iBeetle. iCar je bio je predmet špekulacija već dugo vremena, a vjerujte mi na riječ kada vam kažem da ovo nije ono što ste očekivali ili zamišljali. O čemu je onda riječ?

2014ibeetle

iBeetle predstavlja ne previše zanimljiv spoj dvije ikone ovih proizvođača – Appleovog iPhonea i kultne VW Bube. iBeetle je ništa drugo nego “obični” Beetle opremljen posebno dizajniranim iPhone 5 dockom smješenim iznad komandne ploče. iPhone i Beetle postaju jedno zahvaljujući spomenutom docku i odgovarajućoj aplikaciji koja će vozaču nuditi kraći put do Spotify aplikacije, povezanost sa društvenim mrežama i slične drangulije. Za iBeetle će “čak” biti dostupne i posebne nijanse boja.

2014-volkswagen-ibeetle_100425420_l

iBeetle će na tržište SADa doći početkom naredne godine a pored coupea kupce će mamiti i “toples” model. Iako smo iz ovakve suradnje očekivali nešto više od običnog marketinškog podviga usmjerenog ka promociji ovih kompanija, ne prestajemo se nadati kako će nam budućnost donijeti više promišljena rješenja. Do tada (unatoč tome što se smatram štovaocem obaju kompanija), samo ću neuzbuđeno zijevnuti.

Bacite oko i na naše druge članke koje se bave fuzijom gadgeta i automobila: