Sunday, 25 October, 2020
Home >>> Apple >>> Apple muzej sa najvećom privatnom zbirkom otvoren u Pragu
Apple-MuseumxiGfsrK

Apple muzej sa najvećom privatnom zbirkom otvoren u Pragu

Otvara se novi Apple muzej. Kada čujete tu rečenicu automatski ćete pomisliti kako su moguće lokacije Kalifornija, New York, bilo gdje u SAD, možda čak Berlin, London ili Pariz, ali pretpostavljamo da vam Prag ne bi bio na listi uobičajenih osumnjičenih. Unatoč našoj igri ponašanja, Prag je dobio novi Apple muzej i riječ je o jednoj od najvećih privatnih kolekcija Apple uređaja na svijetu!

Apple-MuseumsmLKLik Apple-MuseumhQtQA16

Pojedini eksponati u ovom muzeju datiraju čak do 1976. i svi su u privatnom vlasništvu. Može se naći svega, od postera koji su bili dio nekih od najpoznatijih Apple marketinških kampanja, do iPhone, iPod i iPad uređaja izloženih na vremenskim crtama – od prvih modela pa do ovih aktuelnih. U planu je čak i otvaranje veganskog restorana u čast Steve Jobsa, a ako vas ovaj podatak nije oduševio siguran sam da se u bližoj okolini da organizirati pristojan hamburger.

Apple-Museumqt8vA6w

Većina ljudi se neće zaputiti u Prag sa ciljem da vidi baš ovaj muzej, ali ako cijenite kompaniju Apple, i put vas nanese u ovaj predivni grad, ne škodi odvojiti koji satić za pregledavanje. U suprotnom morat ćemo sačekati neki online video obilazak o kojem se već priča. Cijelu galeriju možete pronaći na izvornoj Reddit temi.