Sunday, 23 January, 2022
Home >>> Apple >>> Apple partner Cirrus Logic objavio upute za proizvodnu Lightning slušalica
Cirrus-Logic-MFi-headset-reference-design-002-593x286

Apple partner Cirrus Logic objavio upute za proizvodnu Lightning slušalica

Cirrus Logic, kompanija koja (između ostalog) opskrbljuje Apple sa audio čipovima za iPhone, iPad i iPod touch uređaje jučer je izbacila upute za proizvođače koji žele praviti MFi (Made for iOS) certificirane Lightning slušalice! Ovo, naravno, ide na ruku glasinama koje već neko vrijeme govore kako iPhone 7 neće imati klasični 3,5mm priključak za slušalice.

Cirrus Logic MFi

Činjenica je da iOS već podržava slušalice koje se spajaju preko Apple Lightning priključka, a pojedine modele Apple već prodaje putem svog online dućana. Navode se i prednosti koje će ove slušalice imati nad modelima koji se kopčaju putem 3,5mm analognog priključka – potpuna digitala omogućava jasan zvuk u slušalicama bez ikakve distorzije ili interferncije koja može biti uzrokovana analognim signalima koji putuju kroz kabl. Takođe, sluške koje će se spajati ovim kablom mogu bolje “komunicirati” sa iOS aplikacijama kako bi se postiglo unikatno iskustvo slušanja glazbe putem personaliziranih postavki equalizer-a i slično.

iPhone-7-Lightning-EarPods-leak-593x391

U drugim vijestima, jučer su sa Kineske društvene mreže Weibo stigle fotke EarPods slušalica sa Lightning priključkom. S obzirom na količinu neoriginalnih EarPods slušalica, čak i onih koje izgledaju 1/1 kao originali, niko ne može garantovati vjerodostojnost ovih slika. Ipak, čini se da će Apple uistinu ukinuti 3,5mm priključak na iPhone uređajima.

  • netko

    Najgora odluka apple-a ikad…..evo jos jedan razlog zasto ih necu koristiti….
    Slusalice koje se sa iPhonom isporucuju su lose, a ako od aaple-a kupis skuplje ne mozes ih nigdje vise koristiti, prekapitalisticki i sebiocno od strane Apple-a

    • Miha Podgorelec

      sigurno če ti prodat 3,5mm jack adapter za 50€ ;)