Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Apple >>> Apple TV >>> Apple radi na Apple Tv Setu
apple-tv

Apple radi na Apple Tv Setu

Ne ne mislim na novu Apple tv kutijicu vec na pravi televizor. Daily Tech je danas objavio da Apple radi na pravom televizora koji ce raditi na iOS-u. Tv set bi trebao biti napravljen od strane Samsunga ali obiljezen sa Apple Logom. Set ce u sebi imati iOS 5 sto znaci da ce automatski moci pokretati razne vrste software kao FrontRow, iTunes, AirPlay a vjerovatno i razne vrste igara. Da ne spominjem mogucnosti sa Jailbreakom. (Sjecate li se dema za RealRacing 2.)

Glasine o Apple TV setu kuljaju vec godinama ali ovaj put bi stvarno mogle biti istina sa obzirom da se Apple sve vise i vise koncentrira na streamanje kontenta sa iUredaja direktno na Tv i s obzirom da se Apple Tv 2 prodaje puno bolje nego prva verzija uredaja koji Apple jos uvjek naziva hobijem.

Takodjer ovo bi mogao biti dobar potez sto se tice Video igara koje bi se mogle igrati ili streamati direktno sa iUredaja na Apple Tv.

Osim toga nove verzije igara bi mogle koristiti iPad kao konzulu a iPhone kao kontroler kao sto smo vec vidjeli na par igara na App Store-u.

PlayStation i XBox bi se trebali dobro pripaziti ovog poteza, sa iOS-om 5 ispod haube, tko zna sto bi Apple jos mogao smisliti sa ovom televizijom.

Jedini problem je to sto sam siguran da ce kostati miliun dolara.

Sto vi mislite tko je za pravi Apple TV?

Ako vam se sviđa ono što čitate, Omizio.com možete pratiti i na FacebookuTwitteru ili putem RSS-a.

Image Credit [Apple Tv Koncept by Guilherme Schasiepen]