Monday, 16 May, 2022
Home >>> Apple >>> Apple TV >>> Apple Tv daljinski – 6 Odličnih prečica koje možda niste znali
apple-tv-remote-black

Apple Tv daljinski – 6 Odličnih prečica koje možda niste znali

Nisam siguran koliko vas ima Apple TV s obzirom da je na tržištu puno jeftinijih solucija za streamanje kao Google Chromecast, ili Roku. Čak su mnoge izravno iz kutije i bolje od Apple Tv-a. Međutim ako ste jedan od onih koji imaju drugu generaciju Apple TV-a, koja na sebi ima jailbreak, onda znate da uz XBMC Player imate dostup svakom filumu i seriji ikada napravljenom putem torrent streamanja, te da mu nema ravnog što se tiče instant videa na TV-u.

Više informacija o mogučnostima XBMC-a možete naći na XMBChub.com.

S obzirom da osobno imam dva Apple TV-a, te sam upravo kupio jedan i curi na poklon, odlučio sam da napišem ovaj mali tutorial za početnike te vam pokažem kako koristiti prečice na daljinskom bez obzira ako imate jailbreak i bez obzira na verziju Apple TV-a. Ona nije bila svjesna ovih prečica pa možda niste ni vi.

Kako se brže vratiti na home zaslon

Naravno ako ste negdje duboko u menuima Hulu ili Netflixa uvjek možete klikati na “menu” gumb te se meni po meni vraćati natrag na home zaslon. Ili možete pritisnuti i držati “Menu” gumb dvije sekunde što će vas odmah vratiti na početni zaslon.

Kao ugasiti Apple TV putem kombinacije dugmadi

Naravno Apple tv možete staviti na spavanje u postavkama ili automatski nakon par sati ne rada, ali ako ga želite ugasiti istog trenutka sve što trebate uraditi je kliknuti Play/Pause gumb dok se uređaj ne ugasi.

Kako rebootati Apple TV putem daljinskog

U isto vrijeme pritisnite “menu” i “strelicu prema dole”,  te držite tu kombinaciju 6 sekundi.

Kako preskočiti iz poglavlja u poglavlje pri gledanju videa

Pritisnite down gumb dok gledate video, pa onda lijevo ili desno da preskočite poglavlje. Ako video koji gledate nema poglavlja onda će te preskočiti po 30 sekundi videa.

Kako spojiti (Pair) Apple tv daljinski s Apple Tv-om

Ponekad se zna destiti da zamjenite daljinski ili da ga Apple tv iz nekog razloga ne prepoznaje. Sve što trebate uraditi je spojiti ga tako što držite “menu” i “desno” 6 sekundi.

Kako sortirati ATV kanale po vašoj volji

Ovo je slično iPhoneu ili iPadu. Kliknite na kanal koji želite pomaknuti tako što držite “select” gumb u sredini. Nakon par sekundi kanal će početi treptati i onda ga možete pomaći gdje vam treba. Kada ga staviti na odogovarajuće mjesto kliknite select još jednom da ga spremite na to mjesto.

To je to, nadam se da će ovo pomoći početnicima s Apple TV-om. Ako imate Apple TV, recite nam u komentima što mislite o ovoj spravici te ako bi željeli više postova o njoj na Omizio blogu.

Ako volite prečice onda pogledajte prečice koje možete korisitit s Apple slušalicama.