Sunday, 23 January, 2022
Home >>> Apple >>> Apple TV >>> tvOS 10 – Ovo su najvažniji noviteti
wwdc-2016-apple-tv-dark-mode

tvOS 10 – Ovo su najvažniji noviteti

Iako je na otvaranju WWDC konferencije u ponedeljak najviše riječi bilo o iOS 10, Apple je dao uvid u buduće inačice i preostale tri softwareske platforme koje koriste njihovi uređaji: macOS, tvOS i watchOS.

wwdc-2016-auto-unlock

 

Sa četvrtom generacijom Apple TV uređaja i njegovim tvOS sustavom Apple je prošle jeseni učinio značajan korak unaprijed kad je u pitanju zabava u dnevnoj sobi a novi tvOS 10 nastavlja dalje poboljšavati to iskustvo. Sa novom inačicom ovog operativnog sustava Siri će moći da pretražuje cjelokupan Apple arhiv koji obuhvata više od 6000 filmova i tv serija, i to u određenom vremenskom razdoblju. Što više, univerzalna pretraga na tvOS sada je dobila podršku za mnoštvo dodatnih aplikacija kao što je YouTube – npr. putem Siri možete tražiti određene YouTube video uratke a tvOS će vas (ukoliko je instalirana) odmah baciti u YouTube aplikaciju i učitati rezultate te pretrage.

wwdc-2016-siri-youtube

Isto vrijedi i za program uživo pa vam Siri može otvarati razne kanale. Apple se ovdje trudi da riješi i problem prijave na razne servise kablovske televizije, online streaming i ostalo za koje je do sada potrebno unositi pojedinačne lozinke u pregledniku. Nakon što se jednom unesu korisnički podatci za razne servise, na mjestu gdje je to predviđeno, tvOS 10 će se kasnije svaku put automatski logirati na njih. Apple najavljuje da će ta jedinstvena prijava uskoro doći i na iOS.

apple-tv-remote-app

U druge novitete spada noćni (tamni) režim rada koji će čuvati oči korisnika i koji bi uskoro takođe mogao doći na iOS, podrška za četiri kontrolera u igrama, remote aplikacija za iPhone koja će omogućiti istovjetno upravljanje kao i Apple TV daljincem i još mnoštvo toga. tvOS 10 dolazi kao besplatna (naravno) nadogradnja ove jeseni.