Monday, 16 May, 2022
Home >>> Apple >>> Apple uklonio Activation Lock web stranicu koja je služila za provjeru da li je iPhone ukraden
iCloud-not-found-error-webpage

Apple uklonio Activation Lock web stranicu koja je služila za provjeru da li je iPhone ukraden

Prilično neobjašnjivim potezom, Apple je ovih dana uklonio Activation Lock web stranicu koja je potencijalnim kupcima korištenih iPhone, iPad i iPod touch uređaja omogućavala da besplatno provjere da li je uređaj ukraden.

Link prema toj stranici će vas odvesti u brisani prostor interneta a popratni dokument podrške koji objašnjava ovu funkciju od 24. siječnja ne sadrži reference koje bi se odnosile na web alat. U novom dokumentu Apple savjetuje kupce korištenih uređaja da trenutni vlasnik isključi Activation Lock funkciju prije kupovine. Možemo samo pretpostaviti kako će se mnogi dugoprstić sada dosjetiti da ukradene uređaje prodaje putem online servisa.

Kao što znate, Activation Lock opcija uključuje se automatski kada uključite Find My iPhone servis te onemogućuje brisanje sadržaja ili ponovno aktivaciju iUređaja dok se ne unese stari Apple ID i lozinka. U ovom trenutku Apple još nije službeno komentirao gašenje ovog web alata a obavijestit ćemo vas čim budemo znali nešto više. Preporučamo vam da se pazite i da korištene iUređaje kupujete jedino tako što ćete se lično naći sa prodavcem.