Sunday, 23 January, 2022
Home >>> Apple >>> Apple Watch >>> Apple prodao milijun Apple Satova u prvih 24 sata
Apple-Watch-logo-main1

Apple prodao milijun Apple Satova u prvih 24 sata

Iako je na našim prostorima Apple Sat luksuz koji si mnogi neće moći priuštiti te ga automatski smatraju glupošću, prema izvješću firme Slice Inteligence koja se bavi praćenjem digitalne prodaje Ameri se ne slažu s nama te se Apple Sat prodaje bolje nego što je itko mogao predvidjeti.

Ja sam očigledno pogriješio u svojoj osobnoj analizi.

Procjenjeno je da se u prvih 24 sata samo u Americi prodalo oko 957,000 primjeraka Apple sata i to ne uključuje brojeve zlatnog Edition modela. (Vjerovatno zato što su prodana četiri) Osim toga sat je krenuo u prodaju i u Kanadi, Australiji, UK, Njemačkoj, Francuskoj, Japanu, Kini i Hong Kongu čiji brojevi također nisu uključeni u ovu procjenu.

Apple Watch je prvi novi Apple proizvod u zadnjih 5 godina od kako je izašao iPad i očigledno je da su ga mnogi željno iščekivali. iPadu je trebalo 28 dana da proda milijun primjeraka a iPhoneau čak 74 dana da uradi isto.

Što se tiče Android Weara, Apple watch je prodao više primjeraka u 24 sata nego svi Android Wear satovi skupa u zadnju godinu dana. Optimistične procjene su da se prodalo oko 750,000 Android Wear satova cijele prošle godine.

Prema izbačenim brojevima 62% svih satova su naj jeftiniji modeli od $349. Oni koji su se ipak odlučili na skuplji model su u većini slučajeva kupili jeftiniju narukvicu, tako da je 28 procenata kupilo crnu sportsku narukvicu a 25 procenata Milanese Loop.

Naj prodavanije Apple Watch narukvice.
Naj prodavanije Apple Watch narukvice.

Prosječna cijena sportskog modela je bila oko $382, a prosječna cijena Stainless Steal modela je oko $707. Mnogi su kupili više od jednog sata te je prosjek 1,3 sata po kupcu.

Ako već niste naručili sat, sada morate čekati do 6-7 mjeseca prije nego što ga dobijete pošto je potpuno rasprodan, te je jedini Apple proizvod koji se ove godine neće moći kupiti u Apple trgovinama, već samo na internetu. Ja sam već napisao što je mislim o Apple satu ovdje, mada moram priznati da sam jučer ipak otišao u Apple store da vidim o čemu se tu radi te ću uskoro napisati svoja promatranja koja su već malo drugačije nego prije par dana.

Što vi mislite? Hoće li Apple sat biti normala za par godina kao što je danas iPhone?