Saturday, 31 October, 2020
Home >>> Apple >>> Apple Watch >>> Apple Watch – Zaštitne mjere će spriječavati kradljivce da prave ApplePay transakcije
Apple_Oct_2014_867-640x426

Apple Watch – Zaštitne mjere će spriječavati kradljivce da prave ApplePay transakcije

Dva sata su definitivno bila prekratka da nam Tim Cook, Phil Schiller i ostatak ekipe pokažu sve značajke novih iPhone 6 modela i Apple Watch pametnog sata. Svaki dan dobijamo sve bolji uvid u njihove mogućnosti a Leander Kahney sa Cult of Mac bloga je otkrio i važnu sigurnosnu značajku za Apple Watch.

U vremenima kada su u razoblju od nekoliko dana hakirani i iCloud i Gmail sigurnost je od najveće važnosti. Kako i iPhone 6 modeli, tako će se i Apple Watch isporučivati sa tehnologijom potrebnom da se za robu i usluge plaća putem ApplePay servisa. To naravno ostavlja prostora za mnoga pitanja: “Ako iPhone ima Touch ID, kako će se Watch štititi od kradljivaca koji bi sa ukradenim uređajem mogli kupiti pola tržnog centra?”

Kada korisnik prvi put stavi Apple Watch na ruku morat će i unijeti sigurnosnu lozinku. S obzirom na ogromnu količinu senzora, Watch prepoznaje kada se skine s ruke te automatski zaključava ApplePay dok se lozinka ne unese ponovo. O ovim manjim detaljima je Kahney-ju progovorio jedan uposlenik samog Applea, a s obzirom da Watch neće biti na tržištu još nekoliko mjeseci bit će tu još prostora za poboljšanja.

  • 12345

    Dosta price o.tom satu, a informacije o.bateriji nema nigdje