Wednesday, 30 September, 2020
Home >>> Apple >>> Apple Watch >>> Pogledajte kako će izgledati Activity – Prateća iPhone aplikacija za Apple Watch
activity-feat

Pogledajte kako će izgledati Activity – Prateća iPhone aplikacija za Apple Watch

Pored Apple Watch iPhone aplikacije, koja će služiti čisto za povezivanje ova dva uređaja, Apple priprema i Activity popratnu Apple Watch aplikaciju za iPhone koja će nuditi mnoštvo mogućnosti. Aplikacija još nije dostupna ali Hamza Sood, poznati iOS developer, jučer je na Twitteru objavio screenshotove koji otkrivaju ne samo izgled sučelja nego i većinu mogućnosti koje će Activity nuditi.

activity-1

Aplikacija će biti skrivena sa vašeg Home Screen-a sve dok se iPhone ne upari sa Watch pametnim satom. Nakon uparivanja ćete biti u mogućnosti da pomoću ove aplikacije vršite prilagođavanja bilo koje vrste na vašem Apple Watch: notifikacije, Do Not Disturb postavke, upravljanje aplikacijama, određivanje zvučnih upozorenja, pa sve do određivanja stila sata koji se prikazuje i ostalog.

activity-2

Aplikacija neće biti dostupna na App Store-u sve dok prvi Apple Watch primjerci ne “sjednu” na zglobove korisnika tako da je zanimljivo već sada vidjeti s čim će se moći raspolagati. Naravno, ovakva aplikacija ima veliku uporabnu vrijednost jer omogućava sve vrste podešavanja pametnog sata direktno sa iPhone-a i njegovog dosta većeg zaslona.