Sunday, 23 January, 2022
Home >>> Apple >>> Apple Watch >>> Što mislite o Apple Satu? Započnimo konverzaciju
Apple watch

Što mislite o Apple Satu? Započnimo konverzaciju

Kupovina Apple Watcha započinje sutra u Apple trgovinama i na Apple.com. Siguran sam da ste do sada već upoznati s njegovim mogučnostima i manama ali ako niste možete pročitati naše članke i recenzije ovdje.

Poenta ovog članka je vaše mišljenje. Ja ću vam dati svoje a vi mi recite svoje. Ostavite zapažanja u komentima.

Ja osobno, iako ću vjerovatno kupiti onaj najjeftiniji s bijelom narukvicom (prikazan gore) još uvijek nisam potpuno siguran da je Apple Watch mnogima potreban uključujući mene. Kao tech bloger, mislim da će mi dobro doći radi recenzija i detaljnijeg upoznavanja sa softwareom ali još nisam uvjeren da će mi Apple watch uopće trebati ili pomoći s bilo čim.

Apple kaže da će Apple watch pomoći pri praćenju zdravlja i fitnesa, pri komunikacijama, pri plačanju i pri obavjestima. Kada malo bolje pomislite ovo je stvarno impresivno. Toliko mogućnosti na malom satu. Međutim pitanje je da li Apple watch donosi dovoljno novih funkcija koje su dovoljno drugačije od iPhonea da bi potrošili $350 a da ne govorimo više od toga.

Steve Jobs je pri izlasku iPada pozanto izjavio kako tadašnji netbookovi nisu uspjeli zato što nisu bili bolji od pamentih telefona ili laptopa u bilo čemu. Te kako je iPad bolji u mnogim stvarima što se pokazalo istinom.

Znači u čemu će Apple watch biti bolji od iPhonea 6 ili od drugih pamentih satova na tržištu?

Možda Fitnes – Siguran sam da će ljudima koji se bave fitnesom Apple sat drobro doći. Mjeriće im otkucaje srca, prikazati kalorije, gps koordinate i ostale sličene stvari koje i druge fitnes narukvice već rade. S obizrom da sam imao bar pet fitnes narukvica u prošlosti znam da me one ne mogu natjerati da vježbam išta više nego do sada, tako da čisto sumnjam da će Apple Watch uspjeti u tome. Kad si ljen, ljen si. Ali nikad se ne zna.

Možda Komunikacije – Telefonski pozivi preko sata će vjerovatno zvučati lošije nego na telefonu a da ne spominjemo da će izgledati užasno glupo. Na kraju krajeva sve tehnologije koje su izgedale glupo na korisiku nisu uspjele.  Google Glass je umro radi istog problema. Hoće li Apple na neki način napraviti ovaj sat mainstream? Hoćemo li razgovor putem sata postati normalan za koju godinu? Čisto sumnjam. Text poruke će možda biti okey ali samo ako imate Siri. Čak i ako imate Siri nakon što Siri pogrješi par puta više ga neću htjeti korititi ni za to. Na našim prostorima će ova funkcija biti beskorisna.

Možda Obavjesti – Osobno mrzim notifikacije. Od preko 100 aplikacija kojie momentalno imam instalirane nekih 10 imaju uključene notifikacije. I tim je ugašen zvuk. Tako da sam siguran da će biti isto i sa satom. U 80% slučajeva, dok radim ne želim da me itko ometa. Specijalno ne s novim YouTube videima, Facebook postovima i ostalim glupostima koje gube dragocjeno vrijeme. Naravno siguran sam da mnogi vole obavjesti i da ih koriste puno više ali ja nisam jedan od tih.

Naravno osim ove tri stvari tu je cool faktor, lijep sat, točno vrijeme, Apple Pay ako živite u diaspori i mnoge druge stvarčice koje mi osobno nisu prijeko potrebne te ih već i imam.

Da bi me privukao malo više, ovaj sat bi zajedno s otkucajima srca trebao moći mjeriti šećer u krvi i kolesterol te biti potpuno neovisan od iPhonea i svakodnevnog punjenja. To znači trebao bi pričekati na treću ili četvrtu generaciju.

O cijeni neću ni raspravljati.

Na kraju krajeva što fali mom klasičnom Skagenu.

Mnoge od ovih stvari će biti veoma korisne velikom broju korisnika, te u usporedbi s drigim pametnim satovima s Android strane Apple Watch je puno bolji u mnogim stvarima. Siguran sam de će se u zapadnom svijetu prodavati u stotinama milijuna promjeraka. Na kraju želim napomenuti da ovdje namjerno nisam pisao o razloziima zašto ga kupiti jer želim čuti od vas.

Što vi mislite? Ostavite nam komente ispod i nagovorite me (ili me odgovorite) od ove skupocjene kupovine.

 • Nenad

  Ovaj sat je samo za iFanove… i to na jako visokom stupnju… nema druge koristi…

  • Tito Puentes

   Kao iFan na vrlo visokom stupnju sa brdom apple proizvoda doma slažem se s Nenadom… Iako planiram koristiti iWatch u 99% slučajeva kao sat… Oću oću… :-))

 • TataMata

  Ja sam jedan od onih koji sat skinu jednom ili 2x mjesečno a ponekad ni toliko. Od nedavno sam zainterisiran za kupovinu novog LG G sata koji jedini sliči SATU kakvog ga ja zamišljam i volim imati na ruci. Samsung Gear2 je otpao najprije zbog ovisnosti od galaxy sapunjare pa zatim zbog neatraktivnog dizajna koji podsjeća na 90% android satova iz Kine. Meni osobno u tu kategoriju spada i ovaj iSat koji mi nije zanimljiv ne samo zbog izgleda već i zbog činjenice što osim pulsa ne pruža ništa više od novijih mobitela glede fitnesa ( za koji mi puca K) a što se tiče ostatka pa rečeno je već sve u tekstu. Dakle, i dalje mi je LG G watch jedini pametni sat koji mi privlači pažnju. Predlažem jedan uporedni test sva tri sata kad vam iSat bude dostupan na testiranje.

 • Ivan

  Ma koji apple sat, to je samo za americke pedere