Monday, 16 October, 2017
Home >>> Apple >>> Apple završio na sudu zbog neželjene nadogradnje na iOS 7
ios7

Apple završio na sudu zbog neželjene nadogradnje na iOS 7

Svi znamo kako je pravni sistem u SADu nešto drugačiji onog koji poznaje veći dio Evrope. Možete tužiti bilo koga za bilo što pa je tako i Mark David Menacher nedavno tužio Tim Cooka zbog automatskog updatea njegovih iUređaja na iOS 7.

Menacher je pritužbu prošlog četvrtka predao sudu u Kalifornijskom gradu San Diego. Iako su OTA nadogradnje uvedene s ciljem da se korisnicima olakšaju prelasci na novi firmware te je na iUređajima bila prisutna kada se sa iOSa 5 prelazilo na iOS 6, prelazak na iOS 7 značio je najveću promjenu do sada, promjenu koja se mnogima nije svidjela.

Ono što stvara dodatni problem je činjenica da se određeni broj korisnika žali na to da je automatski preuzet firmware oduzeo 1,2-1,5 GB slobodnog prostora na njihovom uređaju te da ga ne mogu ukloniti. Mercher u svojoj pritužbi traži da se pomenuti file ukloni i sa njegovog uređaja i 50$ kompenzacije. Napomenuo je čak kako postoji mogućnost da cijelu stvar preda još većoj sudskoj instanci.

Glupost ili ne?

Credits: CNET

 

 • Jailbrekjezakon

  Svaka cast njemu
  Naravno da nije glupost zasto moram na ios 7
  Zasto nebu nas pitali

 • Neca

  Bas, tako niko nije prinudjen na nesto da radi sto ne zeli, tako isto to je njegova odluka dali zeli na ios 7 ili ne..
  pozz omizio timu…
  Meni osebeno se nesvidja ios 7 nikako, ima dosta toga zbog cega to kazem, malo iskusniji korisnici koji prate iPhonove znaju zasto, 6.1.3 je zakon sva sreca pa sacuvao shs file :D

 • Frelly

  Glupost…….

 • CRAZYman

  Zasto vise ne mogu slati mms na ios7???