Saturday, 9 December, 2017
Home >>> Apple >>> Da li je Apple upravo tajno potvrdio dolazak samo jednog novog modela iPhonea?
lets-talk-iphone

Da li je Apple upravo tajno potvrdio dolazak samo jednog novog modela iPhonea?

Apple je upravo službeno potvrdio media event za 4 listopad te počeo slati pozivnice sa slikom na članku svim poznatim media outletima.

Kao što znate, odjel za marketing u Appleu se voli igrati riječima i slikama te tajno preko dotičnih najaviti što možemo očekivati na media Eventu.

Primjer, “Back to Mac” konferencija koja je potvrdila izlazak Lion operativnog sustava te objasnila kako se Apple vraća Mac računarima te ugrađuje funkcije u Lion koje su se pokazale dobrim u iOS-u.

Primjer 2 sa Beatlesima na iTunesu gdje je marketinška poruka bila lirika Beatles pjesme “Tomorrow is just another day you’ll never forget”

Što možemo zaključiti iz ovogodišnje slike koja je poslana sa službenom potvrdom?

Krenimo redom.

 • Prvo datum na ikonici za kalendar je 4 listopad što je datum konferencije.
 • Vrijeme na ikonici sata je 10 sati ujutro, što je vrijeme kada će se konferencija održati po Kalifonijskom vremenu (19.00 sati po našem)
 • Ikona mape pokazuje adresu Apple 1 Infinite Loop gdje će se konferencija održavati.

No što znači broj jedan pored telefonske ikonice? Da li Apple tajno potvrđuje da ćemo ovaj put vidjeti jedan novi uređaj a ne dva kao što mnogi očekuju? Ili je ovo neka nova telefonska funkcija?

Naravno, potpuno je moguće da je ovo samo slučajnost i da taj broj jedan ne znači ništa, međutim, znajući Apple, ta brojka mora da nešto znači!

Također text ispod slike je u singularu. Odnosno “Let’s talk iPhone.” Jedan iPhone ne “iPhones” (više iPhonea).

Blogosfera se zagrijava sa stotinama raznih komentara pitajući se što bi ovo moglo da znači.

Zatim, “All things D” je ovaj tjedan objavio glasinu da Apple treba da izbaci voice recognition funkciju pod imenom “Assistant” koja bi vam navodno dozvolila da pričate ( tzv. funkcija “talk”) sa svojim uređajem, ne samo kao do sada, nego na bolji i lakši način. Uključujući “spech to text” funkcije za SMS, Email i Kalendar itd.  Da li  “Let’s Talk iPhone” upravo to znači? Da li je ovaj “talk” indikacija da ova funkcija ipak izlazi?

Što vi mislite o ovome? Slučajnost ili broj jedan na telefonskoj ikonici ipak nešto predstavlja?

 • aj4Foun

  nista nije slucajno :)

 • Sven Bradic

  evo da i ja kazem svoje misljenje … dakle iphone 5 bit ce predstavljen i bit ce dostupan sljedeci mjesec a 4s ce 70% biti predstavljen..bit ce pokretan a5 procesorom i imat ce 768 mb moj stari radi u jednoj njemackoj kompaniji (GROHE AG) i on tvrdi da njegov sad vec bivsi sef ima iphone 5 i da ga je dobio u grohe headquaters od šefova ugl bilo kako bilo tvrdi da ima nesto veci ekran 3.7 ili 4.0 i fenomenalan zaslon(on nezna sta znaci retina) i da nema proširenu home tipku nego sasvim normalnu…tvrdi da je sprijeda bijel a sa druge strane nznamo jer ima posebnu masku koju je nemoguce ukloniti….a ono 1 na telefon ikonici ja bi protumacio kao da svi imamo novi (+1) pozim na apple event…

 • Novi

  iPhone 5 to have 21Mbps HSPA+ data? China Unicom says sohttp://www.engadget.com/2011/09/29/iphone-5-to-have-21mbps-hspa-data-china-unicom-says-so/

 • Rijnas

  u svakom sluaju s jedinicom ili bez nje ,,odreden je datum ,,,zivi bili pa vidjeli iphone 5 ,,ja licno jedva cekam vlasnik sam iphonea 3gs ,,cetvorka mi se nije dopala ,,dizajn mi je malo pre kockast 3gs je vise zenstven , pa sad ak je kak pretpostavljam petica vise lici na 3gs