Saturday, 26 September, 2020
Home >>> Apple >>> Danas je otvoren Mac App Store sa vise od tisucu aplikacija
Mac-App-Store

Danas je otvoren Mac App Store sa vise od tisucu aplikacija

Apple je upravo izbacio najavljeni i dugo ocekivani Mac App Store koji je Steve Jobs izmedju ostalog obecao na “Back to Mac” konferenciji u desetom mjesecu 2010.

Kompanija je izbacila press release.

Cupertino, California – 6 Sjecanj, 2011. Apple je danas izjavio da je otvoren Mac App Store sa vise od tisucu aplikacija od kojih su neke besplatne a neke se placaju. Mac App Store donosi revolucionarni App Store sistem na Mac racunla, tako da sada mozete naci odlicne aplikacije i kupiti ih preko vaseg iTunes racuna. Takodjer ih mozete skinuti i instalirati sa jednim klikom kao, na iPhone-u ili iPad-u. Mac App Store se moze skinuti sa novim update-om OS X-a v10.6.6 koji je momentalno spreman za download.

Steve Jobs je izjavio da Mac App Store je poceo odlicno sa vise od tisucu aplikacija. “Mi milimo da ce korisnici zavoljeti novi inovativni nacin trazenja i kupovine svojih omiljenih aplikacija”

Mac App Store donisi aplikacije iz oblasti, Nauke, Igara, Grafike i Dizajna, Zivota, Rada, Pomocnih Aplikacija i puno drugih oblasti. Kao in na iPhone App Store-u korisnici mogu izabrati svoje omiljene aplikacije preko poznatih sekcija kao “what’s hot”, “noteworthy”, “staff favorites”. Aplikacije se takodjer mogu naci preko kategorija ili preko trazilice. Mac App Store takodjer ima Top Charts, Korisnicke Ratinge i Recenzije.

Sada mozete naci svoje omiljene i dosta novih aplikacija na Mac App Store-u. Aplikacije od poznatih programerskih kuca kao Autodesk, Ancestry.com and Boinx. Aplikacije kao iPhoto®, iMovie® and GarageBand® apps sa Apple-ovog popularnog iLife® ‘11 suite-a su sada u Mac App Store-u sa pojedinacnom cijenom od samo 14.99$. Aplikacije kao Pages®, Keynote® i Numbers® sa iWork® suite-a su samo 19.99$. Aperture® 3, Apple-ov poznati photo editing software se moze naci za 79.99$.

Da bi dobili Mac App Store sinite Mac OS X v10.6.6 preko Software Update-a ili odidite na http://www.apple.com/mac/app-store.

Ako ste zainteresovani za programiranje aplikacija za Mac store pogledaj te: http://developer.apple.com/programs/mac.

Ako vec niste “like” nasu stranicu na Fajsu ili je podjelite sa ostalim prijateljima kojim bi nase informacije pomogle. Takodjer nas mozete naci i pratiti na Twitter-u 24 sata dnevno.

UPDATE 7.1.2011 : Mac App Store vec creckiran od strane Hackulous Team-a