Saturday, 21 May, 2022
Home >>> Apple >>> Dvije nove glasine za iPhone 5 – CPU i Antena
Apple-CPU

Dvije nove glasine za iPhone 5 – CPU i Antena

Omizio.com je vec pisao o iPhone-u 5, sta se ocekuje i o glasinama koje su vec pocele kruziti. Naravno sto se vise priblizavamo novoj godine i izlasku iPhone-a 5 sve vise i vise ce se pricati o novim opcijama na novoj generaciji ‘i’ uredaja.

Ove sedmice su izletile dvije takve glasine.

Prva od same strane Apple-a. Kao sto svi znamo Apple se odlucio da na iPhone 4 stavi vanjsku antenu koja ide oko cijele duzine i sirine iPhone-a i postavljena je izvana. Svi ostali mobiteli ukljucujuci prve tri generacije iPhone-a su imali antenu iznutra.

Apple je upisao novi patent koji pokazuje iPhone antenu na pozadini uredjaja, iza Apple loga. Sto znaci da nakon “antenagate-a” i svih problema koje je iPhone 4 imao sa mobilnim signalom kada je tek izasao, Apple je ipak odlcio da promjeni vrstu i mjesto antene na iPhone-u. Ovo naravno znaci da ce se promjeniti, forma i oblik novog iPhone-a.

Druga glasina je od Americke tehnoloske stranice Cnet, koja naglasava da ce novi iPhone 5 najvjerojatnije imati dual core CPU chip. Naime Motorola i RIM su najavili nove iPad uredjaje sa dual core chipovima za 2011. Da bi Apple ostao u igri i oni ce morati upgrade njihov hardware na iPad-u a posto iPhone 4 i iPad imaju isti processor lako je pomisliti da ako novi iPad ima dual core CPU da ce i novi iPhone 5 imati isti.

Sta vi mislite?