Monday, 16 May, 2022
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Evi – još jedna alternativa za Siri
evi

Evi – još jedna alternativa za Siri

Dok strpljivo čekamo da ekipa završi Siri HR možemo se malo pozabaviti i sa ovom alternativom koja je dostupna od nedavno a odaziva se na ime Evi. Kreator ove aplikacije je tvrtka True Knowledge a koristi istovjetan software za prepoznavanje glasa od kompanije Nuance kao i Siri.

Za razliku od ostalih blijedih pokušaja kopiranja paradne funkcije iPhonea 4S Evi bi mogla biti prva ozbiljna konkurencija za Siri. Kreatori naglašavaju kako Evi nije samo obična zamjena za Google i ostale tražilice, poput Siri, programirana je da (koliko je to moguće) razumije vaše glasovne upite i nudi rezultate koje očekujete. Evi, takođe, uči s vremenom te će, nakon što je koristite određeno vrijeme, bolje prepoznavati vaš glas i naglasak ali vam nuditi i kvalitetnije rezultate pretrage koji (naravno) mogu ovisiti i od vaše lokacije. Manu nalazimo u činjenici da Evi nije integrisana direktno u iOS pa vam tako neće moći čitati vaše SMS poruke, praviti podsjetnike i slično, ali ne mora značiti da te funkcije neće biti dostupne kasnije.

Na App Storeu Evi se nudi po cijeni od 0.99$ dok je na Android Marketu potpuno besplatna. Ovo se opravdava činjenicom da iOS verzija koristi Nuance tehnologiju koja, na žalost, nije besplatna. I pored najbolje volje nisam bio u mogućnosti da donesem lični sud o Evi jer su serveri, i u trenutku dok ovo pišem, pretrpani novim korisnicima tako da svaki moj pokušaj konverzacije nailazi na neprobojan zid. Nadamo se da će se situacija normalizovati uskoro.

Izvor: 9to5mac

 • Ng

  “normalizovati uskoro” bar pregledajte kad prepisujete

  • Anonymous

   Duboko se ispričavamo, ne razmišljamo o tome kad samo kopiramo tuđi sadržaj na našu stranicu, ko bi se još kreativno izražavao..

   Nauči razliku između kopiranja sadržaja i prenošenja vijesti.

   • david_z

    Možda biste Vi trebali naučiti da ako ste portal, onda pišete svoje članke, ne kopirate..

 • Cccccsaf

  da definitivno samo prenosite vijesti, i vjerojatno radite za ono smeče od T-coma jer aplikacija HOTHOT je teško s…..(jel netko instalirao tu aplikaciju prije nego ju ocijenio kao must to have)

 • Waldgoni

  zbog čega mi naslovnicu omizio.com otvara na PC-u kao mobilnu verziju?????
  retardirano

 • jucer sam kupio Evi, znaci app je uzas, skoro pa nikako ne radi, javlja da ima problema sa serverom non stop!!! mozda ce to u dogledno vrijeme rijesiti, a do tad, nikad gore potroseno 0.99$  :)

  • Noname010

   Ja sam kupio Evi i aplikacija nije nesto…
   Ne nalazi mjesta u Hrvatskoj,
   Zapravo skoro je ista kao i Siri samo sto se ode mogu pisat pitanja