Saturday, 21 May, 2022
Home >>> Apple >>> Facebook integracija u iOS 6
Facebook ios6 int.

Facebook integracija u iOS 6

Kako svakim danom sve više svijet poprima oblik jednog  „velikog“ slova f.  Bilo bi nezamislivo da je ovogodišnji WWDC (eng. Worldwide Developers Conference)  zaobišao društvenog magnata. Kako se i očekivalo, prilikom predstavljanja novih stvari koje sa sobom nosi iOS 6, stigao je red i na Facebook.

Sasvim sigurno ne postoji ni jedan korisnik iUređaja, a da na njemu nema instaliranu aplikaciju Facebook-a. Kako sama aplikacija, do sada nije bila dovoljno infiltrirana u cjelokupni iOS. Razni developeri, pokušavali su svojim tweakovima donekle ispraviti te nedostatke. Da bi olakšali upravljanje pojednim opcijama, odnosno ubrzali pristup najčešće korištenom sadržaju Facebook-a.

facebook_gallery_status

Izgleda da je gospodin Mark Zuckerberg zaslužio odgristi svoj komad jabuke. Predstavljanjem iOS 6, zvanično je potvrđena glasina, koja već neko vrijeme kruži hi-tech svijetom. Facebook sa izlaskom iOS-a 6 postaje punopravni član operacijskog sustava za iUređaje.

facebook_gallery_contacts

Što nas čeka na iOS 6 kada je u pitanju integracija Facebook-a?!
Korisnici će moći postavljati statuse na Facebok izravno iz centra za obavijesti (Notification Center). Moći će dijeliti slike izravno iz iUređaj albuma (Foto). Biti će omogućeno dijeljenje trenutne lokacije izravno iz aplikacije Karte (Maps). Podjela linkova izravno sa web stranica. Facebook aplikacija biti će integriran u sve dijelove iOS-a. Na profil će biti potrebno prijaviti se samo jedan put, a korisnik će birati koji sadržaj svoga iUređaja želi podijeliti, a koji ne. Neće biti potrebno prilikom instalacije aplikacija koje su srodne sa Facebook-om, davati dodatna odobrenja. Događaji koje prihvatite na vašem Facebook profilu, biti će automatski učitani u kalendar Vašeg iUređaja. Informacije o vašim prijateljima i sve promjene koje oni naprave automatski će se ažurirati u Vaše kontakte na iUređaju.
I za kraj, oni korisnici iUređaja koji podržavaju Siri, moći će svoje statuse objavljivati glasovnom naredbom.

facebook_gallery_like

Sve ovo zvuči dosta zanimljivo. Izlaskom prve beta inačice iOS 6, biti će omogućeno da sve ovo provjerimo u praksi. I sasvim je sigurno, da dodatnih iznenađenja neće nedostajati.

Izvor slika – Apple

 • Kako prevaciti poruke s iPhone-a na racunalo? Radi se o iP 3Gs jailbreak-an . Postoji kakova aplikacija ili…? Hvala.

  • Priv

   Ima na cydiji ap messages2pdf, odlicna aplikacija koja radi upravo ono sto joj u naslovu stoji-prebacije poruke u pdf format

 • Darko

  Hehhehe da Vas ispravim -> ja nemam ni facebook profil ni facebook app,a imao sam sve iphoneove od pocetka :)

  • Popola

   uvijek se nađe neko :)

  • Zeljko

   Mislio sam da sam ja jedini slucaj koji ne voli facebook.. :-)

   • Darko

    Hihihi nisi al zato imam twitter ;)