Sunday, 16 January, 2022
Home >>> Apple >>> iCloud >>> Kako provjeriti Activation Lock status uređaja putem Apple stranice za podršku?
check-icloud-activation

Kako provjeriti Activation Lock status uređaja putem Apple stranice za podršku?

Krajem siječnja pisali smo o tome kako je Apple bez naročitog objašnjenja uklonio svoju web stranicu koja je služila za provjeru Activation Lock statusa Apple uređaja. Potez je razočarao mnoge koji su prije kupovine polovnog uređaja ovim putem mogli provjeriti da li je isti ukraden.
Sada je ekipa sa stranice UnlockBoot iskopala alternativni način provjere. Istini za volju, ovaj način ne radi baš uvijek kako treba ali kad radi može dobro doći. Proces je sljedeći:

  1. Posjetite Apple stranicu za podršku.
  2. Odaberite iPhone sa liste uređaja i kliknite na neku od ponuđenih opcija koja se odnosi na hardware (npr. Battery ili Repairs & Physical damage, pa odaberite neki konkretan problem tipa “Buttons not working” (gumbići ne rade).
  3. Na sljedećoj stranici kliknite na “Send in for Repair” opciju.
  4. Na novoj stranici sada unesite serijski broj, IMEI ili MEID vašeg uređaja kako bi provjerili Activation Lock stanje.

icloud-imei-check

Ukoliko su Find My iPhone i Activation Lock opcije na uređaju uključene, trebali bi vidjeti poruku “Sorry but we can’t create a repair while Find my iPhone is active” (Izvinjavamo se ali ne možemo kreirati nalog za opravku dok je Find My iPhone usluga aktivna). Ukoliko vam se ne prikaže ova opcija probajte izabrati drugi problem. Vidjet ćemo koliko će trebati da Apple ukloni i ovu “rupu u zakonu.