Sunday, 19 September, 2021
Home >>> Apple >>> Instaliraj te iOS 4.2 GM na svoj iPad,iPod Touch ili iPhone danas – Upute
ipad4.2

Instaliraj te iOS 4.2 GM na svoj iPad,iPod Touch ili iPhone danas – Upute

Apple je izbacio iOS 4.2 GM prije koji dan. Ovo je zadnja final Gold Master verzija prije nego sto je iOS 4.2 izbacen svima. Svi se slazu sa tim da nista novo nece biti dodano ili promjenjeno na zadnjoj verziji koja treba da izadje ovaj mjesec tako da niko nema razloga da ceka. Ako zelite da koristite nove funkcije koje dolaze sa iOS 4.2 mozete ga instalirati danas.

Ja bih ovo preporucio svima koji imaju iPad posto ova verzija donosi multitasking na iPad.

Vrijedno je napomenuti da neradite ovo ako imate jailbreak-an ili otkljucan uredjaj posto ce vam ovo ubiti jailbreak in unlock. Jos uvijek nije izasao jailbreak za 4.2 a neradi ni Cydia na njemu. Prije nego sto pocenete back up, back up, back up u slucaju da nesto krene krivo.

Sta vam treba:

iTunes 10.1 beta – mozete je naci preko torrenta ili na ovim lokacijama

Mac

Windows x86

Windows x64

iPad iOS 4.2 Gold MasteriPad1,1_4.2_8C134_Restore.ipsw

iPhone 4 iOS 4.2 Gold MasteriPhone3,1_4.2_8C134_Restore Firmware

Mozete potrazite kopije iOS 4.2 GM sa ostale uredjaje ovdje iModZone

Odmah skinite iOS 4.2 zato sto je file prilicno velik 550 MB

Upute:

1. Instaliraj te iTunes 10.1 betu

2. Sa ukopcanim iPad-om pritisnite shift+Restore (ili option + restore na Mac-u) u iTunes-u i kliknite na iOS 4.2 GM file koji ste skinuli gore.

3. Nakon 15-20 minuta iPad ce instalirati novu verziju.

4. Sada ako zelite mozete restore svoj back up da bi vam se vratili svi settinzi i aplikacje koje ste imali prije.

Uzivaj te u iPad multitaking-u par dana prije :)

  • Miki

    kupujem Iphone4.1 (FREE) za koji dan. nikad ranije nisam imao iskustva uopste sa njima niti opste znam sta znaci jailbreak ili zasto ga treba otkljucati,pa me interesuje sta bih prvo trebao da uradim sa njim kad ga uzmem,odnosno sta bi ste mi vi preporucili.. slabo se razumem u tehnologiju i otud ovo laicko pitanje :)
    tnx unapred

    • Odkud ga kupujes i na koju mrezu ga stavljas? U kojoj zemlji? Ako ga kupujes u HR legalno preko HT-a onda nemoras nista raditi? Ako ga kupujes vani ili ga stavljas na neku mrezu koja nedaje iPhone kao Vip onda ga moras otkljucati da bi ga mogao koristiti? Sve ti mozemo objasnite. No worries :)

      • Miki

        prijatelj prijatelja…jos nisam upucen,trebao bih ove ned. da ga uzmem. uglavnom tel. ima garanciju sa kojom mogu da odem u bilo koju apple radnju. (iphone 4.1 32gb) koristicu ga preko telenor mreze, jer imam postpaid broj. interesuje me sta bih prvo trebao da uradim kad ga uzmem u ruke? odnosno sta bi ste vi uradili da ste na mom mestu? :) tnx

        • Najvjerovatnije moras ga jailbreak i otkljucati. To ti zavisi od verzije iOS-a i basebanda. Sve instrukcije mozes naci na omizio.com Javi se kad ga dobijes i ako zapnes negdje.

          • Miki

            ok, tnx

  • Marx

    hvala na uputama, instalirao sam 4.2 na ipad i radi savrseno! samo jedan ispravak, u itunesima treba kliknuti shift+restore, barem kod mene :)

    • U pravu si. Greska je ispravljena.Hvala.