Tuesday, 17 May, 2022
Home >>> Apple >>> iOS 5 beta 2 verzija dostupna developerima, Gevey sim kartice više ne rade!
ios5

iOS 5 beta 2 verzija dostupna developerima, Gevey sim kartice više ne rade!

Pročitajte koje novine testiraju developeri na iOS 5 beta 2.

Juče je registrovanim Apple developerima postala dostupna druga beta verzija pete generacije iOS operativnog sustava. Možda i najzvučnija promjena u odnosu na prethodnu verziju je opcija WiFi sync koja omogućava sinkronizaciju iUređaja sa računalom i sadržajem na iTunesu bez potrebe za kablom. U ovoj beta verziji iOS-a 5 WiFi sync ograničen je samo na upotrebu na računalima koje pokreće Mac OS X 10.6.8  i na kojima je instaliran iTunes 10.5 beta 2.

Probrani developeri koji su u ruke dobili novu iOS beta verziju govore kako je potrebno prvo spojiti iUređaj putem kabla sa računalom te uraditi back up i uključiti WiFi sync opciju. Nakon toga, bežičnoj sinkronizaciji ne stoji ništa na putu. Slijedi kraća lista sa još nekim promjenama vezanim za iOS 5 beta 2:

– OTA nadogradnje su sada omogućene (mada još nema dostupnih update-a)

– iCloud koristi novi logo u okviru “settings” aplikacije

– Razna poboljšanja brzine i stabilnosti

– Zakrpa pojedinih bugova sa iOS 5 beta 1

– iTunes 10.5 beta 2 ne može sinkronizirati uređaje koji rade na iOS 5 beta 1

Za kraj i jedna nešto tužnija vijest, naime, Apple je u iOS 5 beta 2 zakrpio “rupu” koju su koristile Gevey turbo sim kartice za otključavanje iPhone-a 4. Nadamo se da će proizvođač uspjeti da napravi neki update ovih popularnih kartica koje su ostale zadnja adresa svima onima kojima je potreban unlock iPhone-a 4.

UPOZORENJE:

iOS 5 beta 2 je dostupna samo Apple developerima a ne i običnim korisnicima. Omizio team vam ne preporučuje da na svoj uređaj instalirate beta verzije iOS 5 firmware-a jer na taj način možete dobiti potpuno neupotrebljiv uređaj!

Pratiti nas možete i preko naših Facebook i Twitter stranica.

 • Ivica Kljajić

  Sve što se zaključa da se i otključati samo je piranje vremena. Mi korisnici se nadamo da će što prije…

 • Mcdonalldsss

  Ljudi pomagajte,instalirao sam iOS 5 beta 1 na iPhone 4 radi al’nemam mreže,sta da radim hocu li ga moci update na iOS 5 finalni ili

  • Moci ces ga update na iOS 5. Ako imas SHSH blobove, mozes ga i vratiti na neku verziju iOS-a 4. Potrazi normalne downgrade upute na nasoj stranici. 

 • dario

  imam zaključani iphone 4 na ios 5.0.1.radio je sa geyey karticom na tele 2..sada radi kao ipod.dali je moguće otkjučati ga?

  • Ovisi o inacici basebanda. Sve imas na unlock sekciji pa pogledaj kad stignes.