Friday, 20 May, 2022
Home >>> Apple >>> iOS 5 nudit će integraciju i za druge socijalne mreže
iPhonetwitter

iOS 5 nudit će integraciju i za druge socijalne mreže

Čini se da će, pored Twitter-a, iOS 5 donijeti integraciju i za druge socijalne mreže.

Twitter integracija prikazana je u ponedjeljak na otvaranju WWDC-a kao jedna od 200 novih značajki koje će krasiti iOS 5. Nekima je to bila opcija na koju su čekali dugo vremena ali mnogi su se zapitali šta je sa drugim socijalnim mrežama. Probrani developeri koji u rukama već imaju beta verziju iOS-a 5 već danima neumorno “pročešljavaju” programski kod u potrazi za ostatkom od pomenutih 200 novina, tačnije onima koje nisu dobile svoje mjesto na glavnom događaju. Njihov jučerašnji pronalazak obradovat će one koji nisu toliko ovisni o Twitter-u nego radije koriste Facebook i druge socijalne mreže.

Ekipa sa američkog bloga AllThingsD dobila je dojavu od jednog od tih developera koji im je rekao kako je pronašao dokaze da će u iOS-u 5 biti integrisani i Facebook, Myspace, Flickr te LinkedIn, ali i da će postojati opcija koja će dozvoljavati dodavanja “custom” servisa. Napomenuto je da su gore navedene socijalne mreže integrisane u dosta manjoj mjeri nego sam Twitter. Pozitivna strana cjelokupne integracije je i činjenica da će omogućiti da zajedno sa kontaktima u imeniku našeg iPhone-a vidimo (i lakše komuniciramo) sa prijateljima sa pomenutih socijalnih servisa.

Iako je developer koji je priskrbio ovu informaciju skrenuo pažnju da ova opcija sa sobom donosi i pokoji “bug,” sigurni smo da će Apple te “bugove” ispeglati i zakrpiti do jeseni kada ćemo svi biti u mogućnosti da isprobamo iOS 5. Kada jednom postane stvarnost, ova opcija omogućit će vam da još lakše pratite vaš omiljeni blog Omizio.com preko naših Facebook i Twitter stranica :)

Image credit: allthingsd.com

  • AciX

    Kada se može očekivati zvanični download? I koliko su sigurni ovi leak-ovi za instalaciju?

    • Anonymous

      To su beta verzije OS-a za developere i obični korisnici bi se trebali držati podalje od njih. Još tu ima dosta bugova i možeš samo uletetiti u probleme. iOS 5 će službeno biti dostupan u rujnu.