Monday, 16 May, 2022
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Apple iOS 6 Maps aplikacija
ios-6-maps-concept

Apple iOS 6 Maps aplikacija

Većina vas sigurno zna da je Google maps jedna od osnovnih aplikacija, koje dolaze na svim iOS inačicama od samog početka revolucije koju je Apple pokrenuo 2007. godine prodajom svojih uređaja. Izgleda da je došao kraj Google maps aplikaciji. Naime, prema informaciji koju je lansario 9to5Mac, Apple će u narednoj verziji iOsa (iOS 6) ukloniti Google mape, te će umjesto njih ubaciti mape iz svoje radionice.

iOS 6 Apple Maps aplikacija
Apple i još niz kompanija, kao što su Placebase, C3 technologies i Poly9, u zajedničkoj suradnji pripremaju zamjensku aplikaciju, koja će nositi naziv – Maps. Mape bi u novoj aplikaciji trebale biti daleko jasnije, brže i pouzdanije od svoga predhodnika.

Najznačajnija promjena u odnosu na dosadašnje Google mape, trebao bi biti način na koji se prikazuju 3D objekti. Tvrtka C3 Technologies je u suradnju sa Appleom, ponudila svoje algoritme koji su se koristili za navođenje balističkih projektila, te će samim time osigurati bolji prikaz i navigaciju u 3D načinu.

Gore spomenuti izvor, navodi da će nova aplikacija imati potpuno novi izgled – od same aplikacije do izgleda ikone. Fokus će biti 3D način rada. Pritiskom na gumb 3D lako ćete pronaći mjesto, te vidjeti ulice, zgrade i pejzaže.

3D view mode Apple maps iOS6

Unutar same aplikacije postojati će i zamjena za Google Street View

Novi iOS 6 premjerno bi trebao biti predstavljen na WWDC ’12, od 11.-15. lipnja ove godine u San Franciscu. Samo predstavljanje novog iOS a, neće biti i njegovo lansiranje na tržište. Prema svemu sudeći Apple će konačnu verziju za javnost izbaciti u orbitu zajedno sa novim iPhone 5 uređajem.

Na videu koji slijedi možete vidjeti kako bi trebao izgledati rad nove aplikacije na iOS-u 6, odnosno aplikaciji Maps.

Izvor slika – [9to5mac.com]

  • anonimus

    e moj popola prihvati se androida

  • anonimus

    popola

  • fudo

    e moj popola prihvati se androida