Saturday, 31 July, 2021
Home >>> Apple >>> iOS >>> Apple izbacio iOS 8.1
ios-8-1-logo-main

Apple izbacio iOS 8.1

Kao što je i obećano na prezentaciji prošlog tjedna, Apple je jučer objavio iOS 8.1. Nadogradnja je izrazito važna za Apple jer sa njom kompatibilni uređaji (iPhone 6 i 6 Plus, iPad Air 2 i iPad mini 3) dobijaju opciju Apple Pay a tu je i pregršt drugih značajki koje nisu bile dostupne u prvoj iOS 8 inačici.

O Apple Pay servisu smo dosta toga rekli. Sa radom prvo počinje na Appleovom matičnom tržištu, dakle teritorij SAD, te mnogi analitičari smatraju (a Apple se nada) kako će promijeniti shvatanja i navike plaćanja za robe i usluge. iPhone 6 modeli će Apple Pay transakcije moći obavljati u stvarnim dućanima i online, dok će novi iPad modeli (usljed nedostatka NFC čipa) biti ograničeni na kupovine online i u samim aplikacijama.

Apple-Pay-device-requirements-001

Proslijeđivanje tekstualnih poruka je još jedna nova opcija koja će omogućavati iPhone korisnicima da poruke i iMessages primaju i šalju na Mac i iPad uređajima. Da bi servis radio potrebno je da iPhone i Mac budu na istoj WiFi mreži i da je Bluetooth upaljen. Naravno, iPhone služi kao “odašiljač” s kojeg se poruke sinkroniziraju na drugim uređajima.

iOS-8-SMS-Relay-iPhone-and-iPad-001

iCluod Photo Library je sada korsinicima dostupan u beta inačici. Daje mogućnost pohrane svih korisničkih fotki u iCloud, i to automatski. Ovo, naravno, troši dragocijeni iCloud prostor te se onih bestplatnih 5GB koje nam Apple daje brzo mogu napuniti. Dodatni prostor u iCloudu možete kupiti već za 0.99$ mjesečno za što dobijete iznos od 20GB, pa sve do 19.99$ mjesečno za 1TB virtuelnog prostora.

icloud-drive-price

Tu je i dosta sitnih promjena kao povratak Camera Roll u aplikaciju za fotke, nova iBooks ikona, veće ikone aplikacija kada upravljate widgetima u centru za notifikacije i još dosta toga. Da li ste nadogradili svoj iUređaj na iOS 8.1? Kako vam se čini do sada?

 • Aleksandar Kojić

  za sms forwarding bluetooth ne mora biti uključen da bi se poruke uskladile.. ;)

 • ALjo

  Pozdrav ekipi Omizi,
  zelim da pohvalim vas rad i trud,najbolji ste !!!
  imam jedno pitanje,da li mozete postaviti tutorial za pangu ios 8.1 i instalaciju Cydia-e

 • gost

  izašao je i jailbrek, ali t brate spavaš li ga spavaš