Saturday, 4 April, 2020
Home >>> Apple >>> iOS >>> Apple izbacio iOS 9.3.4 – Jailbreak više nije moguć
iOS-9.3.4-no-jailbreak-593x538

Apple izbacio iOS 9.3.4 – Jailbreak više nije moguć

Kasno sinoć Apple je u distribuciju pustio novi iOS 9.3.4. Naravno, riječ je samo o manjem firmwaru koji sa sobom donosi “važna poboljšanja za sigurnost” što u prevodu znači da je Apple požurio da zakrpa novi Pangu iOS 9.3.3 jailbreak.

Iako nije bilo sumnje, potvrde su stigle u momentima nakon što je firmware bio dostupan – iOS 9.3.4 više nije moguće jailbreakati nedavno objavljenim Pangu alatom. Igra mačke i miša između kompanije Apple i jailbreak developera se sa ovim očekivano nastavlja. Koliko god mi voljeli jailbreak i slobode koje donosi s druge strane on predstavlja potencijalnu priliku za narušavanje sigurnosti iPhone i iPad uređaja, a to niko ne želi, najmanje sam Apple.

Kao i uvijek, ako vam je jailbreak drag preporučamo vam da se držite podalje od ovog firmware-a. Pretpostavljamo da će Apple, kao i uvijek, još 10 do 14 dana potpisivati stari iOS 9.3.3 pa će downgrade biti moguće putem iTunesa. Novi jailbreak teško da ćemo vidjeti dok ne izađe iOS 10, a i nakon toga pitanje vremena izlaska je prilično škakljivo.

 

Featured image credit: iDownloadBlog