Thursday, 21 October, 2021
Home >>> Apple >>> iOS >>> Apple je upravo izbacio iOS 6.1.3! (Jailbreakeri, prste k sebi!)
ios6.1.3

Apple je upravo izbacio iOS 6.1.3! (Jailbreakeri, prste k sebi!)

Nakon nekoliko beta inačica Apple je danas konačno korisnicima proslijedio finalnu inačicu iOS 6.1.3 firmwarea. O tome da se šuška kako će ovaj firmware pokopati postojeći evasiOn jailbreak pisali smo prije skoro mjesec dana. Trenutno ovo još niko iz developerske zajednice nije niti potvrdio niti opovrgnuo ali bitno je izdati upozorenje na ovome mjestu. Update: Upravo potvrđeno da iOS 6.1.3 uništava Evasi0n Jailbreak alat.

Ukoliko je vaš iUređaj jailbreakan, te ukoliko taj jailbreak želite zadržati i u doglednoj budućnosti, ne vršite nadogradnju na iOS 6.1.3! U trenutku pisanja nije poznato da li je evasiOn jailbreak kompatibilan sa ovom inačicom a o svim detaljima ćemo izvjestiti kada budemo znali više.

Kao i uvijek, nadogradnja je dostupna preko iTunesa ali i direktno sa vašeg uređaja (OTA). Prema prvim izvještajima OTA update “težak” je samo 18,2 MB a osnovne dvije novine koje ovaj firmware donosi odnose se na Apple Maps unaprijeđenja za regiju Japana i zakrpu za sigurnosni propust otkriven prije nešto više od mjesec dana koji je dozvoljao sumnjivim licima da zaobiđu unošenje Passcode lozinke na iUređajima i tako dođu do vaših osobnih podataka.

Prvi komentari korisnika ne ulijevaju povjerenje za nas jailbreakere. Čini se kako je iOS 6.1.3 uistinu pokrpao evasiOn exploite. Čekamo samo još službeno obavještenje od strane evad3rsa, na žalost.

 • vlado0550

  Thx!

 • Zeljko

  Hvala na upozorenju. :-)

 • Dali su vratili opciju da se 3G može isključiti za iphone5, ako ne opet će mi baterija trajati 4 sata na 3G signalu!

  • Ciko

   To oduvijek moze iphone5

   • NEMOŽE

    sa 6.1.2 su to maknuli

    • Iphonovich

     ja imam iphone 5 i mogu iskljucit 3g preko sbsettingsa

  • mili

   Ako imas JB instaliraj si aplikaciju AkAuto3G sa insanelyi repo-a. Automatski gasi i pali 3G kad zaključaš odnosno otključaš tel.

 • Ciko

  Zakrpljeno je vise rupa nema jailbreaka zadugo jos.

  • što se mene tiće neka ga zatvore jednom za sva vremena, samo žalosno što više pažnje pridodaju kako suzbiti JB nego da naprave stabilan sustav kioji nema bugova, moja petica mjesec dana stara 2x dnevno ga moram puniti, baterija na 3G ode za 3-4 sata

   • maja

    Slazem se neka ga zatvore za sva vremena i neka stave sve na njemu sto ima android

 • robee

  Ja imam i4s pa mi na ios 6.1.2 nenormalo jede bateriju….a imam sve iskljuceno i po potrebi ukljucujem…mogu misliti kako bi bilo sa i5 gdje nist ne mozes iskljuciti :(
  …nedavno koristio zamjenski stari fon (N 8310) star 10 godina sa original baterijom i preporodio se..traje i do 7 dana :)

 • ivan

  Jbg…., stavarno mi vise muka od jailbreka i svega, ovo je zatvoreni sistem koji me polako gusi, a i naspram androida i ubuntu, je stvarno postao monoton…, najbolje da prodam iphone i kupim galaxy ili neki jaci android telefon, presli su svaku mijeru…

 • Meni na 5. i 4. još uvijek prikazuje 6.1.2 kao potpuno ažuran iOS, i na iTunesima..

 • Dejan

  Moja 5-tica na 6.1 radi super. Baterija cijeli dan…sve uključeno i dosta razgovora. U početku je bila loša ali nakon par dana punjenja je super. Puno bolje nego na 4s-u.
  Jedini problem jednom u dva-tri dana ode u safe mode ali to mi me smeta jel i dalje radi. To je neki bug u jailbreaku.

 • Bas mi vas je zao

  Meni je samo svih vas zao zato sto vas je apple zarazio marketingom i starom slavom, i napravio budalama…, pored slobode koju dobijate na android uredeima i raznih modela koji su predobri…… za jednog klasicnog iphona koji se nije promjenio od prvih dana…. Kada vas vidim kakvih sve problema imate sa mobitelom, a platili ste ga dvije plate, sta da vam kazem osim da vam je dobro opran mozak, nadam se da cete progledati…..