Monday, 29 November, 2021
Home >>> Error >>> Apple kaže da uskoro dolazi nadogradnja koja popravlja bug sa vraćanjem datuma
iphone-date-bug

Apple kaže da uskoro dolazi nadogradnja koja popravlja bug sa vraćanjem datuma

Nakon što je prošlog tjedna otkriven bug koji nakon promjene datuma na 1.1.1970 bricka bilo koji iPhone sa 64-bitnim procesorom internet zajednica ostala je u šoku te se već danima čini da nitko ne priča ni o čemu drugom. Postojanje problema su juče priznali i u Appleu putem službene stranice za podršku.

U objavljenom dokumentu Apple navodi kako ručno mijenjanje datuma na svibanj 1970. ili ranije može spriječiti podizanje operativnog sustava nakon što se uređaj restartuje. Nadolazeća iOS nadogradnja će riješiti ovaj problem a svima koji su pogođeni preporučuje se da kontaktiraju odjele za podršku u Appleu ili kod svog operatera.

Ekipa Omizio bloga vam preporučuje da nipošto ne pokušavati sami testirati ovaj bug jer ćete po svim prilikama ostati bez svog iPhonea ili iPada sa 64-bitnim procesorima te vam neće pomoći DFU restore. Pojedinci koji su odlučili igrati se na ovaj način govore kako je rješenje u tome da iskopčate bateriju sa matične ploče uređaja ili da sačekate da se ona isprazni (što će potrajati jako dugo obzirom da je uređaj statičan). Ali je najbolje ne dirati lava koji spava.

 

Image credit: 9to5Mac