Tuesday, 17 May, 2022
Home >>> Apple >>> iOS >>> Apple Mape i Turn-by-turn govorna navigacija dolaze u Hrvatsku
turn-by-turn-maps

Apple Mape i Turn-by-turn govorna navigacija dolaze u Hrvatsku

Sutra nam izlazi nova inačica Appleovog mobilnog operativnog sustava iOS 6, a s iOS-om 6, možemo pozdraviti Google mape bez govorne navigacije, te poželjeti dobrodošlicu novim Apple Mapama s turn-by-turn govornom navigacijom, te ostalim funkcijama koje smo već opisali ovdje.

Do sada smo se pitali da li će govorna navigacija biti moguća i u Hrvatskoj, a odgovor na to pitanje je jedno veliko “DA!”

Apple je prije par dana objavio listu zemlja koje će podržavati iOS 6 Mape.

Sada možete provjeriti koje funkcije Mapa će biti dostupne u vašoj zemlji.

U Hrvatskoj ćemo imati: standardne mape, satelitske mape, listu uputa, te turn by turn glasovnu navigaciju, što je odlično za sve one koji imaju uređaje, na kojima su turn by turn mape moguće.

Iako će nove mape kao aplikacija, biti dostupne svim uređajima na iOS 6, Turn by Turn govorna navigacija, će biti moguća samo za zadnje dvije generacije uređaja: iPhone 4S, iPhone 5, iPad 2, iPad 3 te iPod Touch 5G

U Hrvatskoj, na žalost nećemo imati, 3D zgrade, prometne i lokalne poslovne pretrage.

Sve u svemu, odlične novosti za one s novijim uređajima, a siguran sam da će Jailbreak zajednica uz malu degradaciju performansi portati turn-by-turn navigaciju i na iPhone 4 te iPod Touch 4G, čim izađe jailbreak za iOS 6.

Zanima li vas što nam još donosi iOS 6, pogledajte ovu detaljnu recenziju sa slikama.

Što vi mislite? Još nam samo nedostaje Cro Siri.

 

Source: [Apple.com]

 • Dara

  Najveći problem ove navigacije je taj što tijekom rada troši internet promet, a to je jako skupo kada smo u romingu. Bilo bi dobro da se mogu unaprijed downloadat mape za određene države u koje planiramo putovati.

  • To Apple nikada nece napraviti posto bi im mape napravile software of 2-3GB sto znaci da se nebi mogao upgrade preko OTA. Takodjer nebi mogli praviti izravne update na mapama svaki put kada se nesto promjeni. Za to postoji desetina Appova u App Storeu. Skini jedan od tih.

 • hoce li biti ios 5 za 3g

 • ahahha istina još samo nedostaje Cro Siri šteta sto ovaj jednom započet projekt nije dovršen :D

  • Hmmm… Kad sam rekao Cro Siri, mislio sam Siri od strane Apple na Hrvatskom. Neko mi je jednom rekao da radi na prevodjenju Siri u ZG. Ima skoro godina. Neznam sto je sa tim projektom???

   • ma na taj sam projekt i mislio posto se sjecam i ja da su skoro bili pri kraju tako nesto kako sam citao ali onda je doslo do one komplikacije da li ce jb biti proglasen kao “ilegalan” samim tim i kaznjivo djelo pa su zato kao nesto prestali koliko me sjecanje dobro sluzi tako sam nesto citao na njihovoj str.

 • Boy

  Ostajem na iGO :)

 • dmilasin

  mape su na ios6 pokupili stare greške koje su nedavno tek ispravili na google mapama..recimo za mene (Novska) je tek nedavno na googlu ispravila točne nazive ulica..kad bi tražio svoju ulicu npr:V.Filipovića bila bi na drugom kraju grada a na moju ulicu prikazivali bi ime Crkvena a sad je ta ista Crkvena i na Apple mapama :(

  • suco

   Imam isti problem s mojim nazivom ulice. Kome tocno da se obratim, daj neku adresu.

   • dmilasin

    Ne znam vjerovatno nikome :) nismo bas toliko bitni tako je bilo i sa google maps

    • Imas u samoj map aplikaciji “report a problem” link kad ono prevrnes list u donjem desnom uglu pa tocno iznad pin drop i print. Pise malim slovima. To klikni i javi im sto je problem. Sto vise Apple je rekao da im treba ta informacija da bi porapvili search.