Friday, 22 October, 2021
Home >>> Apple >>> iOS >>> Apple odgovara: “Da li zatvaranje aplikacija iz multitaskinga poboljšava trajnost baterije?”
ios9-multitasking

Apple odgovara: “Da li zatvaranje aplikacija iz multitaskinga poboljšava trajnost baterije?”

Još od kako je Apple uveo multitasking u iOS među korisnicima vlada mišljenje da aplikacije iz App Switchera treba konstantno zatvarati kako iPhone ili iPad ne bi usporili. Priznajemo da smo i mi u davnim vremenima religiozno čistili sve aplikacije ali to je nepotrebno kao što smo već objasnili u 5 mitova o iPhone baterijama, što je sada potvrdio i jedan od čelnih ljudi kompanije Apple!

Appleova vrhuška ima običaj s vremena na vrijeme odgovarati na email upite svojih kupaca. Jedan “zabrinuti” kupac poslao je Tim Cook-u mail sa pitanjem da li on često zatvara aplikacije iz App Switchera i da li to ima uticaja na potrošnju baterije. Tu je uskočio Craig Federighi, podpredsjednik Apple zadužen za razvoj softwarea, koji je sa oba pitanja odgovorio kratko: “Ne i ne. :)”

Ako je iko kompetentan da odgovori na ovo pitanje onda je to čovjek koji je zadužen za razvoj iOS operativnog sustava! iOS vrhunski efikasno raspoređuje resurse sustava te zatvaranje aplikacija samo može povećati potrošnju baterije jer će se onda svaki put aplikacija ponovo učitavati u RAM memoriju, umjesto da je sustav jednostavno zaledi. Nadamo se da će ovo konačno poslati ovaj stari mit u mirovinu.

 

Story and images credit: 9to5Mac