Saturday, 21 May, 2022
Home >>> Apple >>> iOS >>> Apple povukao iOS 9.3.2 nadogradnju za 9,7″ iPad Pro
ipad-pro-bricked-600

Apple povukao iOS 9.3.2 nadogradnju za 9,7″ iPad Pro

Nakon što je prošlog tjedna Apple korisnicima učinio dostupnim iOS 9.3.2 ubrzo se javio ne tako mali broj korisnika novog 9,7″ iPada Pro koji su se žalili na to da je novi firmware onemogućio korištenje njihovih uređaja.

Brickanje uređaja popraćeno je greškom 56 u iTunesu a problem su uvidili i u Appleu pa su povukli iOS 9.3.2 za iPad Pro 9,7″ sa svojih servera uz opasku da su svjesni da problem postoji te da traže njegovo rješenje. Kada se firmware instalirao direktno sa uređaja (OTA update) iPad bi “zapeo” na “Connect to iTunes” zaslonu ali ni kopčanje uređaja na računalo i pokušaji vraćanja putem restore opcije nisu radili. Apple upućuje da se korisnici koji su iskusili ovaj problem obrate centrima za pomoć na mjestu kupovine.

Da Apple ozbiljno shvaća ovakve pritužbe pokazuje jedan primjer od ovog tjedna. Nakon što je jedan korisnik imao neugodno iskustvo kada je iTunes obrisao glazbu sa njegovog računala Apple je nekoliko dana poslije strpao na avion dva software-ska inženjera kako bi pokušali u njegovom domu izolovati pomenuti problem! Nadamo se da će ovakvih neugodnosti biti sve manje u budućnosti.