Friday, 20 May, 2022
Home >>> Glasine >>> Apple upošljava nove ljude za rad na iOS sistemu notifikacija
Peter-Hajas-Joins-Apple-1

Apple upošljava nove ljude za rad na iOS sistemu notifikacija

Dorađeni sistem notifikacija mogao bi uskoro da postane stvarnost!

Vjerujem da je svako od vas u jednom trenutku bio iznerviran načinom na koji rade notifikacije unutar iOS-a. Ruku na srce, pročitate li mišljenja korisnika na bilo kojem forumu koji se bavi Apple-ovim operativnim sistemom za mobilne uređaje, vidjet ćete da je prerađeni sistem notifikacija na vrhu liste želja za iOS 5. Očigledno je do znaju i u Apple-u tako da sa velikom sigurnošću možemo reći da će iOS 5 na tom polju donijeti neke promjene.

Takve tvrdnje može potkrijepiti i činjenica da je krajem prošle godine Apple zaposlio čovjeka po imenu Rich Dellinger, inače idejnog tvorca sistema notfikacija na Palm-ovom WebOS operativnom sistemu. Drugi dokaz stiže kao današnja vijest. Naime, pored Dellinger-a, “regrutovan” je i Peter Hajas. Ovo ime čini vam se poznato od nekud? Da, pogodili ste, Peter je autor jako popularnog Cydia tweaka pod nazivom MobileNotifier o kojem više možete pročitati u ovom postu. U posljednje vrijeme govorkalo se kako će Hajas privremeno napustiti rad na MobileNotifieru a u jednom već izbrisanom tweetu govorio je kako ide u Kaliforniju da bi radio u jednoj “voćnoj” kompaniji. Prema nekim izvještajima, Peter je trenutno na probnom radu u Appleu.

Nadamo se da će njegov angažman ipak potrajati nešto duže. Šta nam je sve Apple pripremio za iOS 5 vidjet ćemo prekosutra na WWDC-u te nam ne ostaje ništa osim toga da pokažemo još malo strpljenja.

Omizio možete pratiti i preko naših Facebook i Twitter stranica, te pogledati zanimljive video uratke na našem YouTube kanalu.

Featured image credit: hitechanalogy.com