Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Apple >>> iOS >>> CarPlay putem nadogradnji dolazi i u starija auta
carplay_feat

CarPlay putem nadogradnji dolazi i u starija auta

Prošlog mjeseca Apple nam je predstavio CarPlay, servis ranije znan kao iOS in the Car koji će na mala vrata prvi put donijeti iOS na zaslon nečeg što nije Apple uređaj – zaslon novih modela proizvođača automobila kao što su Ferrari, Volvo ili Mercedes-Benz.

Što je CarPlay i kako izgleda u akciji?

CarPlay će dobiti podršku i od strane drugih proizvođača tokom godine ali pitanje koje se svima vrti po glavi je kako ovu uslugu dobiti u nešto starijim modelima? O odgovoru razmišlja i Pioneer. Ovaj gigant razmatra mogućnost uvođenja CarPlay nadogradnji za starije automobile a u istom smijeru razmišlja i Mercedes-Benz. Ipak, prvi koji će ponuditi CarPlay nadogradnje vlasnicima starijih modela je Alpine. One će se nuditi kupcima u Evropi i SADu a koštat će između 500$ i 700$.

Japanski magazin Nikkei piše kako će se ova Alpine konzola sa zaslonom od 7″ moći ugraditi u bilo koji automobil, a funkcionalnost će biti ista kao da ste CarPlay dobili serijski! MacRumors blog ima informacije da će se u igru uključiti i Clarion.

Developeri koji su imali prilike poigrati se sa novim sustavom govore kako je CarPlay funkcionalnost prilično jednostavno ugraditi u same aplikacije što je veliki plus. Vidjet ćemo kako će ovo zaživjeti u budućnosti ali uspjeh ovakvih CarPlay nadogradnji ovisit će o njihovim cijenama. Da li bi vi bili zainteresirani za CarPlay nadogradnju u svom ljubimcu?