Friday, 30 October, 2020
Home >>> Apple >>> iOS >>> Da li baterija traje duže na iOS 8 ili na iOS 7?
Battery-life-comparison-main

Da li baterija traje duže na iOS 8 ili na iOS 7?

Trajanje baterije na jednom punjenju jedna je od najvažnijih značajki današnjih pametnih telefona. I dok je sama tehnologija koja stoji iza tih baterija manje-više nepromijenjena u zadnjih destak godina, te se bolji rezultati postižu povećanjem kapaciteta, uvijek treba imati na umu da i optimizacija operativnog sustava uređaja igra značajnu ulogu u potrošnji. S tim na umu, ekipa sa bloga Ars Technica se zapitala da li baterija traje duže ako iUređaj vrti iOS 8 ili prošlogodišnji iOS 7.

Nakon što su uporedili rezultate dobijene testiranjem kompatibilnih iPhone, iPad i iPod touch modela na obje generacije iOSa, rezultati su bili iznenađujući. U većini slučajeva baterija drži duže na iOSu 7! Uzmemo li u obzir da je testirana GM inačica iOSa 8, te da novi sustav ima mnogo novih opcija, taj podatak možda i neće začuditi.

battery-life-comparison

Ipak, uzimajući u obzir više beta inačica iOSa 8, bilo je za očekivati da će Apple zadržati bar istovjetne nivoe potrošnje. Iako je ovdje riječ o malim fluktuacijama, svi znamo koliko može značiti nekoliko dodatnih minuta u kojim će se iPhone držati u životu.

Već ranije smo čuli kako je iOS 8.0.1 bio u pripremi još prije no što je iOS 8.0.0 zaživio na kompatibilnim uređajima. Apple je očito svjetan pojedinih problema te se nadamo da će se trajnost baterije poboljšati sa novim firmwareom.

  • Igor

    Glupost na ipad mini retina traje 30% krace nego sa 7.1.2 sreca pa je dowgrade moguc i vratio sam se trenutno najboljem sistemu za isti ;-)