Sunday, 23 January, 2022
Home >>> Apple >>> iOS >>> Da li je Apple upravo napravio iPhone iz iPod Toucha i iPada?
facetime-audio-main

Da li je Apple upravo napravio iPhone iz iPod Toucha i iPada?

Jedna od stotine novih funkcija koja nije ni spomenuta za vrijeme jučerašnjeg key notea ali je prikazana na jednom od slideova je FaceTime Audio.

Što je Facetime Audio? Mogućnost VOIP (Voice over IP) poziva putem WiFi mreže na isti način kao normalni FaceTime samo bez videa.

facetime-audio

To znači sada možete zvati prijatelje na drugim Apple uređajima putem FaceTime Audia bez korištenja minuta koje dođu s vašim mobilnim planom. Ovo ne samo da će mnogima uštediti dosta novaca, već efikasno pravi telefon od iPod Toucha i iPada. Što je najbolje, FaceTime API je sada uključen u developer kit tako da će se ova funkcija moći ugraditi i u druge aplikacije.

Apple je još prošle godine rekao da je FaceTime napravljen na otvorenoj platformi te se može implementirati i u druge operativne sustave. Na žalost radi legalnih razloga (Neko ih je sudio)  još uvijek nisu pustili ovu mogućnost na druge platforme mada sam siguran da će uskoro. Bilo bi odlično kada bi se rješili skupih minutnih planova te pravili sve pozive putem data mreže.

Iako funkcija za sada radi samo preko WiFi-a siguran sam da će jedan od privih iOS 7 jailbreak tweakova omogućiti pozive i preko celularne mreže.

Što mislite o ovome?

Image Credit: Apple.com

 • Johnny

  Sto misliti osim savrseno. Kao i sve ostalo :)
  Da li se moze skinuti iOS 7 beta 1 ako nisam developer..?
  Ako da, kako..?

  • Bla bal

   A sta mislite o tome da instalirate viber i da se ne zamarate ovim ?

   • Johnny

    Viber ce uvijek biti instaliran. Ali ni ovo nije naodmet. Isto kao i imessage. Zasto tipkati preko whatsappa ili vibera kad imas ugradjeno u mobitelu.

 • A

  Viber, Skype? Ništa novo.