Sunday, 23 January, 2022
Home >>> Apple >>> iOS >>> Dostupan je iOS 8.3 – Što je novo?
iOS-83-beta-main

Dostupan je iOS 8.3 – Što je novo?

Dvije muhe jednim udarcem – Apple je jučer izbacio nove firmware inačice kako za svoja računala, tako i za mobilne uređaje. iUređajima je sada dostupan iOS 8.3 koji je u vidu javnog beta testiranja (u kojem su učestvovali ne samo developeri) bio još od veljače.

Novi firmware dolazi samo nekoliko dana prije no što će Apple Watch biti dostupan za prednarudžbe, ali što je zanimljivo i za razliku od prethodne iOS 8.2 inačice, ne navodi nikakve nove značajke koje se odnose na ovaj pametni sat. Među brojnim novostima i unapređenjima se konačno našla i podrška za CarPlay bez kablova, novi jezici za Siri, Safari poboljšanja i još mnogo toga.

Osim poboljšanja Apple je zatvorio 39 sigurnosna prpusta između ostalih i jedan od onih koji se korisio za Taig Jailbreak. Naravno za ovu inačicu još uvijek ne postoji jailbreak.

Kompletna lista poboljšanja i zakrpi je više no duga a u nastavku pogledajte sliku koja sadrži sve pomenute informacije:

ios-8.3-MAIN-LOG

iOS 8.3 je kompatibilan sa iPhone 4s i novijim modelima, iPad 2 i novijim modelima (uključujući i iPad mini modele), te petom (i vjerovatno posljednjom) generacijom iPod touch uređaja. Jailbreakeri, kao i inače, svoje prstiće i uređaje trebaju držati dalje od novog firmware-a.

Ne zaboravite nas pratiti i na našim Facebook i Twitter stranicama.

UPDATE: Pronađeni i prvi bugovi u novom softwareu.

Image credits: RedmondPie

  • Tatko

    Izašao je i osX 10.10.3 od kojeg sam očekivao krpanje dosta bugova iz .2. Nakon završenog updatea nakon restarta “zabranjeno parkiranje” trt! Do 5 sati sam pokušavao da bezuspješno povratim sustav sa time mashine. Pretpostavljam da će mnogi morati kao i ja da na kraju kroz recovery konzole urade reinstall osx. Srećom pa na drugoj particiji su bili upotrebljivi backupovi pa sam povratio i piratske app. Pretpostavljam da je zajeb bio u modificiranom kextu sa uključenim trimom za ssd pa preporučam svima koji koriste Chameleon da prvo isti ugase, naprave repair permisija pa tek onda naprave upgrade na .3 jer će ostati 3-4 sata bez računala.

    • Opetno ja

      da dopunim, chameleon 2 ne funkcionira sa 10.10.3. Trim se ne može upaliti, morate skinutu chameleon 3 u beta inačici koji uredno funkcionira,