Saturday, 17 April, 2021
Home >>> Apple >>> iOS >>> Fleksy priprema tipkovnicu za iOS 8
Fleksy-iOS-8-keyboard-teaser-001

Fleksy priprema tipkovnicu za iOS 8

Apple će developerima ponuditi otvoreniji iOS 8. Ta rečenica zvoni u mojim ušima još od ponedjeljka. Od jeseni će se na App Storeu nalaziti aplikacije s ekstenzijama u vidu widgeta za centar za notifikacije ali i druge tipkovnice. Značajan korak ka naprijed za inače zatvoreni Apple.

Ukoliko barem malo pratite dešavanja iz Android svijeta, vjerovatno ste čuli za tipkovnice kao što su Fleksy, SwiftKey ili Swype. Sve one nude fantastična rješenja za brži unos teksta. Swype je Apple već pokazao na WWDC keynote-u, SwiftKey je ubrzo najavio da i oni rade na vlastitoj iOS 8 tipkovnici a tvorci Fleksy tipkovnice pohvalili su se na Twitteru kako Fleksy već radi na iOS 8. Svi registrirani developeri koji isprobavaju iOS 8 mogu se na službenoj Fleksy stranici prijaviti i kao beta testeri za ovu tipkovnicu.

I dok ćemo se ovim tipkovnicama moći služiti u svim aplikacijama, postoje neka ograničenja. Recimo, neće se moći diktirati putem njih jer Tim Cook i ekipa nisu još spremni da svoj dictation engine putem API-ja učine dostupnim developerima. Čini se kako Apple ipak želi zadržati neke adute u rukama svoje nove, nativne QuickType tipkovnice. U svakom slučaju ovo su odlične vijesti te se unaprijed radujemo bržem tipkanju na jesen.