Saturday, 31 October, 2020
Home >>> Apple >>> iOS >>> Greška u Apple kartama? Prijavite ju Appleu
karte-main

Greška u Apple kartama? Prijavite ju Appleu

Kao što već znate, u iOS 6, Apple nam je radi loših odnosa sa Googlom o kojima smo već pisali, donio svoje vlastite Apple Mape sa govornom navigacijom.

Na žalost, nakon što se očekivanja mnogih nisu obistinila, te Apple mape nisu bile ni “G” od Google mapa, Apple se morao ispričati korisnicima, te dati otkaz menagerima koji su radili na ovoj aplikaciji.

Svi mi koji smo se prebacili na iOS 6, te redovno tražimo zamjenu Apple mapama, koja rade bolje na našim prostorima,  sada umjesto dreke i plača možemo pomoći Appleu da popravi svoje polu pečene karte.

Kako prijaviti probleme sa Apple mapama?

Karte imaju malu skrivenu formu koja vam omogućava da prijavite probleme sa navigacijom, netočnim rezultatima pretrage, nepostojećim lokacijama itd.

Odvedu li vas Apple karte na pogrešno mjesto, kliknite u donji desni ugao kao da ćete se prebaciti sa normalnih mapa, na satelitske mape, te kliknite mali link iznad gumba za “Ispis” prijavi problem. (zaokruženo na slici).

Nakon što kliknete na taj link,  Apple će vam dozvoliti da izaberete vrstu problema, te da pošaljete lokacijske informacije zajedno sa vašim opisom izravno Appleu.

Mislite li da ovo neće pomoći, onda se varate. Apple je već u više navrata izjavio da ima cjeli team ljudi koji radi na poboljšanju Apple Mapa, te da im je ova aplikacija glavni prioritet. Što više, korisnici diljem svijeta prijavljuju da su lokacije i mape, koje su bile pogrešne u nekim slučajevima već popravljene.

Što više, Apple želi još prijava, te ovaj mali skriveni link u iOSu 6 postaje ogroman gumb u iOS 6.1.

Izgled gumba za prijavu u nadolazećem iOSu 6.1

Pomozite našem dragom Appleu i prijavite greške u kartama.

  • noname010

    karama= kartama :))

    • HA HA HA Good catch. Thanks.

  • Urka

    Prijavio sam im vec barem 10 gresaka po gradu Zagrebu i apsolutno nikakvog pomaka nema. I dalje njima stoji da je Zapadni kolodvor kod Britanskog trga u Zagrebu. Stavili su kafice i pizzerije koje ne postoje od 90-tih godina sa nepostojecim brojevima telefona. Telefoni su totalno krivi bez pozivnog broja, odnosno pozivni broj u zagradi su prva dva broja telefona. Sve sam prijavio ali pomaka apsolutno nikakvoga. Mislim da bi jos malo otkaza trebali tamo podijeliti.