Monday, 29 November, 2021
Home >>> Apple >>> iOS >>> Hakeri su uspjeli zaobići iOS 7 Activation Lock
ios_7_activation_lock

Hakeri su uspjeli zaobići iOS 7 Activation Lock

Skupa sa iOS 7 dobili smo i Activation Lock značajku koja onemogućuje aktivaciju restore-anih iUređaja bez unosa Apple ID i lozinke koja se koristila prije toga. Zbog toga vidimo gomilu jeftinih iPhone i iPad uređaja po oglasima koji su, kako laici to vole reći, “zaključani na iCloud” te svojim kradljivcima ne donose željeni profit.

Na žalost, čini se kako je i tome (za sada) došao kraj jer su dva hakera, AquaXetine i MerrukTechnolog, uspjeli onesposobiti ovu sigurnosnu opciju. Svoj alat koji omogućava ukidanje Activation Lock nazivaju doulCi (iCloud unatrag) a u principu predstavlja alternativni iCloud server. doulCi radi na taj način što zaobilazi Appleove iCloud servere zahvaljujući bugu pronađenom u iTunes verziji za Windows.

Tvorci alata, kao i pojedini korisnici, počeli su postavljati dokaze kako sve radi uredno. Ipak, Evad3rs upozoravaju kako i nakon uspješne aktivacije vaš iPhone faktički postaje iPod jer se ne može očitati SIM kartica. doulCi team obećava kako će i ovo uskoro biti ispravljeno.

Iako se predstavljaju kao white hat hackeri, postupci doulCi tima govore drugačije. Iako je Apple bio upozoren na ovaj problem nije bilo potrebno javno objavljivati alat koji će pomoći u preprodaji stotina i tisuća ukradenih iUređaja. Loptica je ponovo u Appleovom dijelu terena i nadamo se da će ovaj propust biti brzo otklonjen. Do tada vam ne preporučujemo da unosite svoje iCloud/Apple ID podatke na javnim WiFi mrežama.

 

Story credit: iDownloadBlog

  • dadada

    meni nece na 7.1.1 :/

  • Haker

    Ima li linka da se skine ovaj alat???