Friday, 23 October, 2020
Home >>> Apple >>> iOS >>> Handoff – Započnite rad na iPhoneu i završite ga iPadu ili Macu pritiskom na jedan gumb
Handoff-iOS-8

Handoff – Započnite rad na iPhoneu i završite ga iPadu ili Macu pritiskom na jedan gumb

Za nas koji imamo više od jednog Apple uređaja, funkcija pod imenom Handoff će i tekako dobro doći, a za one koji su još uvijek na Windowsima će ovo biti još jedan razlog da se prebace na OS X i Mac.

Naime, novi OS X Yosemite i iOS 8 uređaji su sada svjesni jedni drugih i kada se približite Mac računalu s iPhoneom ili iPadom svi uređaji će biti svijesni da su blizu jedni drugih. Ovo omogućava  pregršt novih funkcija te između ostalog takozvani Handoff koji vam dozvoljava da započnete rad na jednom uređaju te ga završite na drugom bez otvaranja aplikacija i traženje što ste radili već sve pritiskom na jedan gumb.

Na primjer. Pišete mail ili poruku na iPhoneu u liftu te ulazite u stan i sjedate za računalo. Umjesto da nastavljate pisanje na malom zaslonu, Mac (ili bilo koji drugi uređaj) će vam na dnu zaslona pokazati ikonicu za Handoff. Ako je pritisnete mail aplikacija i isti taj mail koji ste već započeli pisati će vam biti na računalu spreman za nastavak. Isti proces radi i obrnuto te i u kombinaciji s bilo kojim Apple uređajima poput Desktop računala, laptopa, iPada, iPhonea i iPod toucha.

Continuity-iOS-8

Funkcija radi na uređajima koji koriste isti iCloud račun te će raditi na svim stok aplikacijama poput Pošte, Safarija, Pages, Numbers, Keynote, Mapa, Poruka, Remindera, Calendara i Kontakta, te je ova funkcija otvorena i developerima koji je mogu ubaciti u svoje nove aplikacija. Kombinacije za ubrzanje produktivnosti su brojne.

Demo ove odlične funkcije koja će nam uštediti na vremenu je pokazan na WWDC 2014 i ako stignete svakako ga pogledajte. Što mislite?