Saturday, 21 May, 2022
Home >>> Apple >>> iOS >>> Honda uvodi “iOS in the Car” opciju u Civic naredne godine
iOS-7-Siri-Car-Integration

Honda uvodi “iOS in the Car” opciju u Civic naredne godine

Možda ste u međuvremenu zaboravili na “iOS in the Car” funkcionalnost koju je najavio Apple i dobio podršku mnogih proizvođača automobila. U principu se radi o unaprijeđenju Eyes Free opcije koja je dozvoljavala samo korištenje Siri u automobilu.

2014civic

iOS in the Car će nam dozvoliti da sadržaj sa zaslona svoj iPhonea prenesemo na touch screen u automobila, slično AirPlay funkciji, te će biti moguće korištenje značajki kao što su telefon, poruke, mape i drugo. Čini se kako će Honda biti jedan od prvih proizvođača koji će ovo početi koristiti na svojim autima, počevši od Civica iduće godine. Potvrdili su to i jednom korisniku putem Twittera.

screen-shot-2013-11-22-at-2-32-07-pm

Civic modelske godine 2014. u prodaju kreće ovog prosinca a izdašni paketi opreme uključivat će i multitouch zaslon od 7″ koji će (između ostalog) biti upotrebljen kao “zrcalo” za zaslon iPhonea. Drugi proizvođači koji su obećali skoru integraciju ove opcije u svojim modelima su: Acura, Mercedes-Benz, Infiniti, Ferrari, Chevrolet, Hyundai, Kia, Volvo, Opel i Jaguar.

Što kažete na ovo, korisno ili ne?

 

 

Story and image credit: 9to5mac.com