Friday, 22 October, 2021
Home >>> Apple >>> iOS >>> iOS 10 beta 2 – Touch ID otključavanje neće zahtijevati klik na Home gumb
Home-button-iPhone-iOS-10

iOS 10 beta 2 – Touch ID otključavanje neće zahtijevati klik na Home gumb

Ovih dana registrovani Apple developeri dobili su u ruke drugu beta inačicu novog iOS 10 operativnog sustava za Apple mobilne uređaje. Kao što je to inače slučaj bio prethodnih godina, Apple kroz beta inačice testira i razne sitnije popravke i opcije o kojima nije bilo riječi na predstavljanju.

Apple je naumio da drastičnije promjeni poznati iOS Lock Screen pa je iOS 10 izgubio stari dobri “slide to unlock” tekst. Dobio je mogućnost paljenja zaslona nakon uzimanja iPhone-a u ruke a sada je napredak došao i na Touch ID senzor – od sada više nećemo morati pritisnuti Home gumb kako bi senzor prepoznao naš otisak prsta. Bit će dovoljno samo nasloniti prst na Home gumb i senzor će sam prepoznati otisak i otključati uređaj. Nova opcija sakrivena je u Accessibility odjeljku kao Rest Finger to Unlock odakle se može po želji upaliti ili ugasiti.

Rest-Finger-to-Unlock

Neki developeri se žale kako ova opcija za sad baš i ne radi kako spada ali se očekuje da se ova opcija ispolira u budućim beta inačicama te da će biti spremna za sve korisnike ove jeseni.