Sunday, 23 January, 2022
Home >>> Apple >>> iOS >>> iOS 10 – Evo koji noviteti dolaze u aplikaciju Poruke
ios-10-messages-background-animation-1024x953

iOS 10 – Evo koji noviteti dolaze u aplikaciju Poruke

Još jedna Apple aplikacija koja dobija značajnija poboljšanja u iOS 10 je aplikacija Poruke. Među nove opcije spadaju obogaćeni linkovi koji otvaraju YouTube videa, slike i druge tipove medijskih datoteka, emoji poboljšanja – veće emoji slikice, predikcija emoji karaktera na osnovu riječi koji ste napisali i slično.

ios-10-messages-tap-to-replace-emojis-1024x920

Tu su i nove animacije koje vam na zaslonu prikažu konfete, vatromet, balone kada je potrebno čestitati neki životni momenat. iOS 10 će donijeti i poruke ispisane ručno ili poruke sa “nevidljivom tintom” koje se prikažu tek kada prijatelj klizne prstom preko njih. Oblačići poruka dobit će i razne tranzicijske efekte.

ios-10-message-bubbles-1024x946

Još jedna velika promjena podrazumijeva, kako to Apple kaže, dodavanje snage App Store dućana u aplikaciju Poruke. Ovo će omogućiti da developeri rade male aplikacije koje će se vezati za aplikaciju Poruke i koje će obogatiti komunikaciju korisnika, dakle, nešto slično što je Facebook učinio sa Messenger aplikacijom. Možemo očekivati dodatak raznih GIF slika, mogućnosti uređivanja slika, slanja novca i još mnogo toga. Što bi vi još ubacili u aplikaciju Poruke?

ios-10-messages-stickers-app-store-1024x949

Pogledajte naš pregled ostalih novotarija predstavljenih na WWDC 2016:

iOS 10 – Noviteti u Telefon aplikaciji

iOS 10 dozvoljava brisanje standardnih Apple iOS aplikacija

iOS 10 – Novosti u Foto aplikaciji