Sunday, 16 January, 2022
Home >>> Apple >>> iOS >>> iOS 10 – Novosti u Foto aplikaciji
wwdc-2016-photos-face-recognition

iOS 10 – Novosti u Foto aplikaciji

Foto je još jedna od standardnih Apple aplikacija koja će u iOSu 10 dobiti prilično značajnu nadogradnju kroz nove funkcije i poliranje starih.

Za početak, Foto aplikacija će dobiti prikaz slika na mapi, slično kao iPhoto za Mac, i omogućavat će pregled fotki na mapi ovisno o lokaciji na kojoj ste napravili fotku. Foto aplikacija sada će moći na fotkama prepoznavati ljude, objekte i elemente scenografije zahvaljujući novim tehnologijama. Apple kaže da će iOS 10 izvršavati čak 11 milijardi proračuna kako bi ova funkcionalnost radila a vaša privatnost je i dalje zagarantovana s obzirom da se slike spremaju na uređaju.

Još jedna nova značajka ovdje je Memories ili uspomene. Koristeći se umjetnom inteligencijom aplikacija će grupirati slike sa pojedinih događaja tipa putovanja, proslava, dragih ljudi i slično kako bi korisnici mogli lakše se prisjetiti nekih lijepih trenutaka koje su zabilježili iPhone kamerom.
Pomenuta tehnologija prepoznavanja lica, objekata i scenografije će takođe raditi na Mac i Apple TV uređajima. Što je po vama Apple još trebao dodati u Foto aplikaciju?

Pročitajte naše ostale članke sa WWDC 2016 dešavanja:

iOS 10 dozvoljava brisanje standardnih Apple iOS aplikacija

iOS 10 – Noviteti u Telefon aplikaciji