Sunday, 23 January, 2022
Home >>> Apple >>> iOS >>> iOS 10 – Siri postaje otvorena za developere drugih aplikacija
siri

iOS 10 – Siri postaje otvorena za developere drugih aplikacija

Kao što su glasine i sugerirale neko vrijeme, sa iOS 10 Siri će biti otvorena developerima da funkcionalnost asistenta ubace i u svoje aplikacije. Ovakvo nešto zagovaralo se od samih začetaka Siri ali bit će dostupno tek ove godine.

Cijela stvar će biti omogućena putem novog API koji se naziva SiriKit koji će developeri koristiti kako bi Siri “vidjela” i njihove aplikacije. Korisnici će naravno moći onda postavljati upite i za razne App Store aplikacije tipa slanje Whatsapp poruka, naručivanje Lyft prevoza – što je bilo demonstrirano sinoć, slati novac i slično.

Ovo će naravno biti dobro i za Apple jer će rasteretiti njihove inženjere od posla koji je bio potreban da se dosadašnje Shazam, Yelp i Wolfram Alpha značajke ugrade u digitalni asistent – od sad će za to biti zaduženi developeri tih aplikacija i servisa. Mogućnosti koje ova priča otvara su ograničene samo maštom developera i vjerujemo kako ćemo u budućnosti vidjeti mnoštvo inovativnih integriranja mogućnosti sa Siri. Što vi kažete?

Pogledajte naš pregled ostalih novotarija predstavljenih na WWDC 2016:

iOS 10 – Noviteti u Telefon aplikaciji

iOS 10 dozvoljava brisanje standardnih Apple iOS aplikacija

iOS 10 – Novosti u Foto aplikaciji

iOS 10 – Evo koji noviteti dolaze u aplikaciju Poruke