Sunday, 1 August, 2021
Home >>> Apple >>> iOS >>> iOS 5.0.1 beta dostupan developerima
ios5-460x250

iOS 5.0.1 beta dostupan developerima

Pročitajte što će sve novo nuditi iOS 5.0.1

Nakon što su kritike na račun skraćenog trajanja baterije na novom operativnom sustavu postale glasnije, Apple je odlučio javno priznati da problem zaista postoji da se na rješenju radi. Tokom prošle noći Apple je registrovanim developerima omogućio update na iOS 5.0.1 beta. Nova inačica dolazi kao zakrpa za razne probleme koje su korisnici prijavili, te možemo očekivati slijedeće:

  • Odstranjuje bug koji je uzrokovao skraćeno trajanje baterije na iOS 5
  • Odstranjuje bug koji je uzrokovao smetnje u pohranjivanju dokumenata u iCloud
  • Unaprijeđenje sigurnosti
  • Multitasking geste sada su dostupne i za iPad 1
  • Unaprijeđeno prepoznavanje glasa za korisnike u Australiji

Unaprijeđenje sigurnosti bilo je i najvažniji razlog zbog kojeg je Apple izbacio ovaj update. Problem je bio u tome što su korisnici iPada 2 prijavili propust koji dozvoljava da se korištenjem Smart Cover dodatka izostavi unos lozinke za otključavanje uređaja. U praksi, određenom broju iPad 2 uređaja moglo se pristupiti samim „otkrivanjem“ Smart Covera, čak i ako je uređaj bio zaštićen lozinkom. Više smo skeptični kada je u pitanju rješenje za probleme sa baterijom ali s obzirom da je problem softwareske prirode, moguće je da je Apple lijek pronašao brzo.

iOS 5.0.1 bit će dostupan za sve kompatibilne uređaje u roku od nekoliko tjedana, a u međuvremenu sigurno nećemo dobiti untethered jailbreak. Dobra vijest je i da se iOS 5.0.1 beta može jailbreakovati (tethered) sa posljednjom redsnOw inačicom.

Pratiti nas možete i putem naših Facebook i Twitter stranica.

 

  • Upravo instaliram pa budemo vidjeti, i samo info za sve one koji ce probati ovaj upgrade (beta za developere) on istjece 14.12 i nakon toga imate ciglu. tj do tada morate dignuti službeni soft koji ce izici uskoro … Poz