Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Apple >>> iOS >>> iOS 5 Centar za Notifikacije – Sve na jednom mjestu
ios5-notifikacije

iOS 5 Centar za Notifikacije – Sve na jednom mjestu

Nije nikakvo čudo da je Apple napravio novi način za primanje notifikacija u iOS5. Rukovanje notifikacijama se nije promijenilo od prve verzije iOS-a, i ako je tada takva vrsta notifikacija bila revolucionarna, tri godine kasnije više nije.

I Android i Windows Mobile imaju puno bolji pristup notifikacijama i jako mi je drago da je Apple napokon nešto uradio po pitanju notifikacija, jer mi je dosadilo slušati o ovom problemu :)

Već mjesecima gledamo Cydia Tweakove koji notifikacije na iPhone-u čine puno boljim i lakšim, te gledamo različite konceptualne videoklipove. Apple je mjesecima unazad zapošljavao najbolje ljude u toj struci uključujući i Cydia developere, tako da nije ni čudo da su nove notifikacije tako dobre.

Apple je učinio najbolju stvar koju je mogao: uposlio je najbolje programerske umove za notifikacije. Uzeo par ideja od Androida i Windowsa, a ostatak sa Cydia tweakova i napravio najbolji sistem za notifikacije koji trenutačno postoji i na bilo kom mobilnom uređaju. (po mom mišljenju, a naravno, još nam predstoji da to i isprobamo na svojim uređajima :)

Nove notifikacije će biti lako vidljive na Spring Boardu, za vrijeme korištenja App-ova te na lock screenu.

Click to Enlarge
Click to Enlarge
Click to Enlarge

Da biste vidjeli notifikacije, sada samo trebate povući prstom preko zaslona odozgo prema dole i cijela lista notifikacija će se pojaviti.

Kada kliknete na bilo koju, iOS5 će vas odmah prebaciti na dotičnu aplikaciju.

Kao što možete vidjeti na slikama, novi centar za notifikacije izgleda odlično.

Pogledajte video na Apple stranici da biste vidjeli notifikacije u akciji.

Nego, što vi mislite? Napišite nam svoje dojmove. Mnogi već dugo čekaju na nešto ovakvo…

Image Credits: [Apple.com]