Friday, 30 July, 2021
Home >>> Glasine >>> iOS 5 dodaje funkcije prepoznavanja lica – Face Detection
face-recongition-iphone

iOS 5 dodaje funkcije prepoznavanja lica – Face Detection

Mac blog 9to5Mac je poznat po pronalaženju tajnih API-ja sakrivenih duboko u iOS 5 SDK kit-u poput glasovnih komandi i panoramskih slika. I ovaj put su našli interesantan kod koji otkriva da će iOS 5 imati opciju koja će dozvoliti iPhoneu da prepozna izraze lica, a možda čak i same korisnike. (face recognition and detection).

Ne zna se točno što će ovih 6 pronađenih API-ja raditi u iOSu 5, ali bi se mogli koristiti za sortiranje slika u albumu, prilikom automatskog tagiranja slika na facebooku ili za otključavanje uređaja, slično Cydia RecognizeMe Tweaku o kojem smo pisali prije par mjeseci.

RecognizeME – Otključavanje iUređaja pomoću funkcije prepoznavanja lica

Naravno osim ovoga, detekcija lica bi se za sigurno mogla koristiti za video igrice, geste sa izrazima lica i tko zna što još ne.

Ako pratite kompanije koje Apple kupuje, onda znate da su prošle godine kupili Švedsku kompaniju pod imenom Polar Rose. Polar Rose se – naravno – bavi detekcijom lica, tako da je bilo samo pitanje vremena kada će se ova funkcija pojaviti na nasim iUređajima.

Zadnji put kada su kupili drugu kompaniju dobili smo iCloud. Znajući Apple, ovo bi ponovo moglo promijeniti mobilnu industriju nabolje. No, zasad ostaje da čekamo.

Što vi mislite?

Source: [9to5mac.com]

  • Macka

    Znači sada će jabuka osim, što , odakle i kada uvijek znati i tko  telefonira :0

  • False Mail

    Trebali bi staviti prepoznavanje uha. Telefon obicno drzimo na uhu (ili ne vise?).