Sunday, 23 January, 2022
Home >>> Apple >>> iOS >>> iOS 7 beta 2 je dostupna developerima
ios-7-beta-main

iOS 7 beta 2 je dostupna developerima

Dva tjedna nakon što je lansirana prva beta inačica iOSa 7 Appleovci su sinoć, po ustaljenoj tradiciji i točno poput Švicarskog sata, developerima učinili dostupnom i drugu beta reviziju.

Sa iOSom 7 smo se prilično detaljno upoznali. U roku od nekoliko sati postao je to najkontroverzniji iOS do sada koji su svi željeli da oprobaju zaboravljajući pri svojim kritikama da se ipak radi o beta verziji.

Kao i uvijek do sada, iOS 7 beta 2 dostupan je samo registriranim Apple developerima a OTA update težak je 237MB. Najveća novotarija je činjenica da je iOS 7 konačno dostupan i za iPad a druge spomena vrijedne novosti slijede u nastavku:

 • Beta 2 je primjetno brža i stabilnija od svoje prethodnice.
 • Siri sada ima nove glasove a može se birati i između muškog i ženskog.
 • U aplikaciji Poruke sada možete vidjeti sliku kontakta u jednoj konverzaciji, gumb za slanje je veći, prilikom slanja poruke sada je tu nova animacija a svajpanjem na lijevo možete vidjeti i točno vrijeme kada je poruka poslana/primljena.
 • Kontrolne tipke se sada uvijek nalaze na Lock Screenu kada se glazba reproducira u pozadini-
 • FaceTime aplikacija dobila je tamniju pozadinu.

Ovdje je potrebno napomenuti kako se tek zagrebalo po površini nove nadogradnje te da će se u narednim danima sasvim sigurno pronalaziti i nove opcije. Siguran sam da će vam Omar svoje utiske o iOS 7 beta 2 prenijeti čim se vrati sa zasluženog godišnjeg odmora. Je li neko od vas već oprobao ovaj update, kako vam se čini? Ono što do sada znamo o novom firmwareu možete pročitati u slijedećim postovima:

 • grgaa

  “U aplikaciji Poruke sada možete vidjeti sliku kontakta u jednoj konverzaciji, gumb za slanje je veći, prilikom slanja poruke sada je tu nova animacija a svajpanjem na lijevo možete vidjeti i točno vrijeme kada je poruka poslana/primljena”

  jel to znači da sad ima izvješče o dostavljenoj sms poruci ili je samo i dalje za iMesage

  • Kile_Omizio

   Mislim da je samo kao timestamp, delivery je (za sad) samo za iMessage.

 • Tika Taka

  Ako imam iOS7 beta1, jel ja mogu stavit iOS7 beta 2 preko iphonea?

  • Guest

   Ja sam uspio. Naime, imao sam beta 1 i uredno mi je preko ažuriranja softwarea povukao novi beta 2

  • Kile_Omizio

   Da, može kao OTA update.

 • kazo

  poštovani, nedavno sam kupio aplikaciju “Office² Plus, .DOC, .XLS & .PPT Saving” i koristio sam ju jedno kratko vrijeme, jer sam MORAO isprobati iOS 7 i nakon povratka na iOS 6 ne mogu nikako doći do spomenute aplikacije da ju ponovno instaliram….na itunesu mi daje samo osnovnu aplikaciju sa kojom se ne može sačuvati editirani objekt…za navedenu aplikaciju sam dobio i račun
  (Order ID: MGJL1QSGWQReceipt
  Date: 11/06/13
  Order Total: $5.99
  Billed To: Visa …. 5443)

  molim pomoć………

  • Kile_Omizio

   Obratite se developeru aplikacije sa tim detaljima i moja preporuka je da ih više ne objavljujete ovako javno, tko zna ko ih sve može vidjeti!

   • kazo

    Puno hvala

 • Toni

  Bok! Osobno volim tamnije pozadine na iphoneu,mozda ce dodati vise boja,za razliku sto im je bijela za iOS7 koja se pokazuje u primjerima…a Jel se moze kako Appleu poslati prijedlog da kod pisanja teksta na samom iphoneu ,naprave na iOS7, kao sto je cydia tweak “swipeselection” ….? Puno olaksava pisanje tj ispravljanje gresaka kod pisanja teksta,
  I jos kad bi napravili “poruke” da budu poput BiteSMS-a….mislim da bi bio im to pun pogodak.