Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Apple >>> iOS >>> iOS 7 beta 4 skriva podršku za biometrijski senzor u kodu!
ios-7-beta-main

iOS 7 beta 4 skriva podršku za biometrijski senzor u kodu!

Bez imalo iznenađenja, Apple je jučer svojim developerima proslijedio četvrtu beta verziju iOSa 7. Četvrta beta dolazi tri tjedna nakon treće što je mali otklon od uobičajenog dvotjednog ciklusa a razlog tome treba potražiti u sigurnosnim problemima koji su mučili Appleov centar za developere.

iOS 7 beta 4 nosi brojna poboljšanja i jednu istinsku bombu, ali o tome nešto kasnije. U pomena vrijedne novine spadaju dizajnerske preinake na korisničkom interfejsu Lock Screena, Telefon aplikacije, Spotlight pretrage, Newsstand aplikacije, tipkovovnice i sličnog. Animacije su dodatno ispeglane te djeluju fluidnije. Ipak, najveća novina, novina o kojoj smo se naslušali toliko glasina u proteklim mjesecima, je u kodu skrivena podrška za senzor očitavanja otisaka prstiju!

Pomenuto je iz nove bete ponovo iščeprkao Hamza Sood a na slici u nastavku možete i vidjeti pomenute linije koda koje referiraju na biometrijski senzor.

beta-ios-7-fingerprint

Ovim manevrom je skoro sa sigurnošću potvrđeno da će nadolazeći iPhone 5S imati senzor za očitavanje otisaka prstiju ugrađen u Home gumb. Priče o ovome počele su još prethodne godine nakon što je Apple kupio tvrtku Authentec koja je od ranije poznata po ekspertizi na ovom polju. Sad bar znamo što će konkurencija ugrađivati u svoje telefone naredne godine.

Nakon što je priča sinoć odjeknula blogosferom, ekipa sa bloga 9to5mac pronašla je svoj izvor koji je upoznat sa razvojem novog uređaja i koji je bio spreman priznati kako je korisnički interface za ovaj senzor već spreman. Čini se da će iPhone 5S uistinu imati krajnje zanimljivog asa u rukavu. O drugim iOS 7 novitetima pročitajte u nastavku:

 • Zeljko

  i dalje ne radi iMessage. Ili je to samo meni tako?

 • aca

  super, em sto imaju podaci od svakog sad ce i otisak prstiju tako da skupljaju :) kakvi mozgovi

 • Ado

  Jel se moze sa iOS7 spustiti na 6.1.3 i uraditi JB? (iP5 mi je bio na 6.1.4 pa sam digao na 7) Hvala

 • Bla bla

  Nemoj tako…konkurencija će napraviti mobitel od 10″ pa ces moci cijeli dlan ucitat…i to će naravno bit revolucionarno rijesenje!

 • Juga

  zasto u “listi poziva” na 4s (IOS 6.1.3) nema imena iz “kontakta”