Sunday, 23 January, 2022
Home >>> Apple >>> iOS >>> iOS 7 – što je novo u aplikaciji Glazba?
iradio-ios-7

iOS 7 – što je novo u aplikaciji Glazba?

Svoj život započela je kao iPod aplikacija, unificirano mjesto za konzumaciju glazbenih i video sadržaja. iOS 5 je donio je separaciju te smo dobili odvojene aplikacije po imenima Glazba i Video zapisi. Dizajn se nije značajno mijenjao sa godinama a Cover Flow dugo se zadržao kao podsjetnik slavne prošlosti.

Music-app-iOS-7-01

Digitalizacija i deskeuomorfizacija koja je snašla iOS 7 (Bogu hvala) dokačila je i aplikaciju Glazba koja je sada konačno spremna za novo doba. UI dizajn približen je ostatku iOSa 7 a pomenuti Cower Flow otišao je u ropotarnicu povijesti. Okrenete li svoj iPhone na stranu i dalje ćete imati prikaz grafičkih uradaka za pojedine glazbene albume koje imate na svom uređaju a tapnete li na neku od sličica ona će se povećati a sa njene desne strane prikazat će se spisak pjesama.

Music-app-landscape

Najveća novina je iTunes radio. Slobodno možemo reći da su glasine u posljednje vrijeme pogodile sve osim imena ovog servisa. Besplatan servis bit će integriran u aplikaciju Glazba i korisniku gurati stream glazbe krojen prema njegovim sklonostima, bez pretrage i preskakanja pjesama, baš poput Pandore. Reklame su neizbježne osim za korisnike koji već plaćaju za iTunes match. Zbog pravnih zavrzlama sa izdavačkim kućama ovaj servis će biti dostupan samo stanovnicima SADa. Da li će i kada doći u naše krajeve, na to pitanje nam ne bi znao odgovoriti ni sam Tim Cook! Više novosti sa WWDCa možete pronaći u nastavku:

Image credits: idownloadblog.com

  • Aleksandar Tomic

    Omizio sta mislis da li da ja na moj da stavim ios 7 betu?

    • Možda ako imas dva. Ja je nebi koristio na glavnom uređaju. Još tu ima svakavih malih bugova koji će te nervirati. Da li imas Developer racun?